НОВИНИ

Мария Габриел на среща в Мароко

В Рабат ще открият български образователен център

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
06:41, 10.01.2024
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Снимка: БТА
Слушай новината

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел ще бъде на работно посещение в Кралство Мароко днес и утре, съобщиха от Министерството на външните работи.

Визитата е по покана на Насер Бурита, министър на външните работи, за африканското сътрудничество и мароканците, живеещи в чужбина. Посещението се осъществява в контекста на традиционно добрите двустранни отношения между Република България и Кралство Мароко и има за цел задълбочаване на сътрудничеството с този важен за ЕС и НАТО партньор от Северна Африка.

В българската делегация, водена от вицепремиера, е и министърът на културата Кръстю Кръстев.

В рамките на посещението е предвидено Мария Габриел да проведе срещи с домакина - министъра на външните работи Насер Бурита, с председателя на долната камара на мароканския парламент (Камарата на представителите) Рашид Талби Алами и с Андре Азулей, съветник на крал Мохамед Шести.

Вицепремиерът ще открие в мароканската столица Рабат Информационен център на българското висше образование като конкретна стъпка за задълбочаване на връзките между двете страни в областта на образованието и културата. Центърът ще предоставя предварителна информация за възможностите за обучение във висшите учебни заведения в България.

В откриването ще участват председателят на комисията по образование и наука в Народното събрание Красимир Вълчев, представители на Министерството на образованието и науката, както и ректори и директори от общо девет български университета от цялата страна.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Светият синод ще определи временен наместник след смъртта на Йоаникий
Светият синод ще определи временен наместник след смъртта на Йоаникий
Без шанс за меко кацане на Луната на американския спускаем апарат "Перигрин"
Без шанс за меко кацане на Луната на американския спускаем апарат "Перигрин"