НОВИНИ

Мария Габриел пристигна на посещение в Мароко

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
11:32, 10.01.2024
Чете се за: 01:47 мин.
По света
мария габриел пристигна посещение мароко
Слушай новината

Вицепремиерът и вършен министър Мария Габриел пристигна на работно посещение в Кралство Мароко. Визитата е по покана на Насер Бурита, министър на външните работи, африканското сътрудничество и мароканците, живеещи в чужбина.

Визитата има за цел задълбочаване на сътрудничеството с този важен за ЕС и НАТО партньор от Северна Африка, посочват от МВнР. В българската делегация, водена от вицепремиера, участва и Кръстю Кръстев, министър на културата.

В рамките на посещението се предвижда вицепремиерът Мария Габриел да проведе срещи освен с домакина - министъра на външните работи, африканското сътрудничество и мароканците, живеещи в чужбина, Н. Пр. Насер Бурита, също така с председателя на Камарата на представителите на мароканския парламент Рашид Талби Алами и със съветника на крал Мохамед VI Андре Азулей.

В Рабат Мария Габриел ще открие и Информационен център на българското висше образование като конкретна стъпка за задълбочаване на образователните и културни връзки между двете страни. Центърът ще предоставя предварителна информация относно възможностите за обучение във висшите училища в България. В откриването ще участват председателят на Комисията по образование и наука в НС Красимир Вълчев, представители на министерството на образованието и науката, ректори и директори от общо девет български университети от цялата страна.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бягство на наркобос от затвор в Еквадор хвърли страната в хаос
Бягство на наркобос от затвор в Еквадор хвърли страната в хаос
Отново патова ситуация: Вече месеци СОС остава без председател
Отново патова ситуация: Вече месеци СОС остава без председател