НОВИНИ

Марсилия удържа равенство срещу Лион с 10 човека

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:06, 05.10.2020
Чете се за: 00:51 мин.
Футбол
марсилия удържа равенство лион човека

Димитри Пайе можеше да се превърне от герой в грешник за тима от Лазурния бряг, след като първо бе открил резултата в 16-та минута, но само три по-късно си изкара директен червен картон след грубо нарушение срещу противников играч.

Въпреки численото си превъзходство, тимът на Руди Гарсия успя да стигне само до равенство, след като Хусем Ауар реализира дузпа в 28-та минута.

Иначе двубоят започна равностойно като гостите първи нанесоха своя удар малко след изтичането на първия четвърт час игра. Димитри Пайе се разписа с удар от границата на наказателното поле, за да изведе марсилци напред.

Скоро след това обаче французинът извърши грубо нарушение срещу Лео Дюбоа и съдията прецени, че трябва да покаже директен червен картон на голмайстора на Марсилия.

Останали с човек повече, "хлапетата" установиха пълен контрол на терена, който в 28-минута даде резултат. Малвин бард бе повален в наказателното поле на гостите, а Хусем Ауар реализира от бялата точка за 1:1.

Домакините стигнаха и до втори гол малко преди почивката чрез Тино Кадевере, но попадението не беше зачетено заради засада.

През второто полувреме Лион създадоха множество положения, но така и не успяха преодолеят опитния Стив Манаданда. Най-чистата ситуация се откри пред Тиаго Мендеш, който в 79-та минута уцели гредата.

Равенството означава, че Марсилия вече има 9 пункта и се намира на 10-та позиция, докато Лион събра 7 точки и към момента заема незавидното 14-то място в подреждането на френската Лига 1 след изиграването на 6 кръга.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Столичани ще могат да участват пряко в избора на проекти за София
Столичани ще могат да участват пряко в избора на проекти за София
Вратарят на Етър: Имаше засада при изравнителния гол на ЦСКА
Вратарят на Етър: Имаше засада при изравнителния гол на ЦСКА