НОВИНИ

Мартин Чой: Свършихме страхотна работа по време на тестовете на „Льо Ман“

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
12:55, 03.04.2021
Чете се за: 00:56 мин.
Други спортове
мартин чой свършихме страхотна работа време тестовете bdquoльо манldquo

„ Много добре се получиха нещата на Льо Ман през двата дни на тестове, като нашия отбор даде 9-то време в клас Superstock 1000cc. Аз лично успях да сваля най-добрата си обиколка с няколко хилядни от секундата, което беше повече от отлично за мен и екипа. В първия ден по чисто новия мотоциклет Кавазаки работихме върху настройките на електрониката на машината. Също така и върху издръжливостта на гумите Dunlop. Влязохме в рамките на една обиколка на 1:39.9 минути и се движехме сред първите тимове по резултат. Общо тримата изминахме над 100 обиколки, като моето темпо за 35 обиколки беше почти равно 1: 40.0 – 1:41.0 м. Във втория ден също трябваше да се правят настройки по електрониката и окачването. Резултатите бяха почти същите като предишния ден. Много постоянни и сигурни бяхме и тримата в карането си, което ни прави оптимисти за самото състезание. Стиковката и екипната работа също бяха на много високо професионално ниво”, това сподели най-добрият ни състезател по мотоциклетизъм на писта Мартин Чой след двудневните тестове, които направи на легендарното трасе.

Чой и двамата братя италианци Кристиян и Федерико Наполи са част от френския отбор „ Energie Endurance 91” и ще карат в един екип и тази година в „24 –те часа на Льо Ман”. Уникалното състезание е 1-и кръг на световният ендуранс шампионат на FIM и ще се проведе на 17 срещу 18 април. Стартът ще бъде даден по традиция точно в 12:00 часа местно време ( 13:00 българско).

Мартин Чой ще участва за 6-ти пореден път в изтощителната надпревара, която заради пандемията ще се проведе без публика, но милиони по цял свят ще могат да я наблюдават на живо по телевизията и в сайта на FIM.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десподов разтрогва с Каляри, обявиха колко милиона е взел ЦСКА за играча
Десподов разтрогва с Каляри, обявиха колко милиона е взел ЦСКА за играча
Елитът в спортната акробатика идва за Световната купа в София
Елитът в спортната акробатика идва за Световната купа в София