НОВИНИ

Матиас Екстрьом донесе втора етапна победа за Ауди на "Рали Дакар"

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:39, 10.01.2022
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
матиас екстрьом донесе втора етапна победа ауди рали дакар
Слушай новината

Двукратният шампион в DTM Матиас Екстрьом от Швеция спечели 8-ия етап на "Рали Дакар" 2022 с дължина от 395 км от Ал-Дауадими до Уади Ад-Дауасир, с което донесе втори успех на екипа на Ауди в надпреварата.

За Екстрьом това е първи етапен успех в неговата кариера в "Дакар", след като той дебютира в надпреварата през миналата година.

Шведът изпревари с 49 секунди своя съотборник и 14-кратен победител в ралито Стефан Петерханзел, а челната тройка бе допълнена от Себастиан Льоб.

По този начин деветкратният рали шампион се възползва от проблемите на лидера в генералното класиране Насер Ал-Атия, който спука гума, и съкрати изоставането си в битката за победата.

Трети във временното подреждане продължава да се движи пилотът от Саудитска Арабия Язид Ал-Раджи, който днес остана 10-ти в етапа.

При мотоциклетистите Сам Съндерланд си върна лидерската позиция, след като беше най-бърз днес, а зад него финишира Пабло Кинтания. В класирането британецът вече води с 3:45 минути пред Матиас Валкнер и 4:43 минути пред Адриан Ван Беверен. Кинтания се движи 4-ти на изоставане от 5:30 минути.

При камионите Дмитрий Сотников увеличи аванса си на върха след третата си етапна победа от началото на ралито. Така, в генералното класиране руснкаът вече има аванс от над 11 минути пред своя сънародник и съотборник в екипа на "Камаз" Едуард Николаев.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво е важно да знаем преди поставяне на бустерна доза с ваксината на "Янсен"
Какво е важно да знаем преди поставяне на бустерна доза с ваксината на "Янсен"
Папа Франциск: Ваксинирането срещу коронавирус е морално задължение
Папа Франциск: Ваксинирането срещу коронавирус е морално задължение