НОВИНИ

Мъжът, малтретирал жена си във Враца, остава в ареста

Обвиняемият каза, че ставало въпрос за изневяра

Снимка: Архив/БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Мирослава Георгиева
16:46, 05.06.2024
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
Слушай новината

38-годишният мъж, който преби жестоко съпругата си във Враца остава в ареста - това реши Окръжният съд. Според магистратите, събраните доказателства са достатъчни за неговата съпричастност към трите престъпления, в които е обвинен: нарушаване на ограничителна заповед спрямо съпругата си, закана с убийство и причиняване на средна телесна повреда. А според близките на извършителя, пострадалата го е провокирала.

Сашо Димитров, обвиняем: "Става въпрос за изневяра."

Това коментира 38-годишният мъж, обвинен в насилие срещу съпругата си. Според близките му жената издавала ограничителните заповеди заради професията си.

Ивка Асенова - сестра на извършителя: "На 23 март сключиха брак, бяхме против Анелия поради нейната професия, тя е платена танцьорка. Дори и да го е направил не е прав. Но не мисля, че имало бой от шест часа. Но на Анелия ѝ е втори път да му пуска ограничителни по време, когато дойде платения сезон, тя му пуска ограничителни."

Цветана Младенова - майка на извършителя: "Не съм сигурна, както нейната майка говори, че шест часа е бита, представете си и един човек, една жена маломерна да се бие в продължение на шест часа ще оцелее ли?!"

Според близките първата ограничителна заповед е била нарушена от самата жена, тъй като е отишла да посети мъжа в затвора.

Ивка Асенова - сестра на извършителя: "Откакто го е зарязала Анелия, която го е използвала и е нарушила първата ограничителна заповед, когато бяха гаджета. Искам да се провери долу в затвора."

По думите на майката на потърпевшата след побоя извършителят е извадил пистолет и нож, като заявил, че подарява живота на жена си. Но близките на мъжа отричат обвиняемият да е притежавал оръжия.

Ивка Асенова - сестра на извършителя: "Брат ми няма пистолет."

Цветана Младенова - майка на извършителя: "Домът ми е проверен до играчка."

А пострадалата, която претърпя животоспасяваща операция вследствие на ударите и ритниците в продължение на шест часа, които е нанесъл нейния съпруг, вече се лекува в домашни условия и ще настоява за справедлива и безкомпромисна присъда.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каква е цената на зеления преход - говорят експертите от Съвместния изследователски център в Испра
Каква е цената на зеления преход - говорят експертите от Съвместния изследователски център в Испра
Цеко Минев отново бе преизбран за член на Международната федерация по ски
Цеко Минев отново бе преизбран за член на Международната федерация по ски