НОВИНИ

Мъжът, убил приятелката си в хотел в Пазарджик, остава в ареста

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Величка Ачева
17:39, 30.07.2024
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Окръжният съд в Пазарджик остави за постоянно в ареста 36-годишния Николай Куртев, който в събота вечерта уби жената, с която е живеел. Престъплението бе извършено в хотел, в центъра на Пазарджик.

Мъжът е признал всичко пред разследващите стана ясно от думите на назначения му служебен защитник Иван Главчев при гледането на мярката.

Преди малко повече от месец жената изоставила общото им дете, а Николай отишъл в събота с една цел – да я върне в общия им дом.

При опита му да говори с нея, тя започнала да крещи и това го провокирало да извади нож. Когато си е тръгнал, тя е била жива. Обвиняемият е разбрал в ареста, че 29-годишната Пепа е починала.

От държавното обвинение поискаха най-тежката мярка постоянен арест. Самият Куртев изрази съжаление в съдебната зала и поиска домашен арест, за да се грижи за детето.

Съдът обаче отчете негативните характеристични данни на обвиняемия и високата обществена опасност на деянието, за което се предвижда доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Налице е и реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, тъй като е осъждан многократно.
За това съдията уважи искането на Окръжна прокуратура - Пазарджик за вземане мярка за неотклонение "задържане под стража".

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Пловдив в 3-дневен срок. Делото е насрочено за 6 август.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отложиха мача между Ботев (Пловдив) и Лудогорец
Отложиха мача между Ботев (Пловдив) и Лудогорец