НОВИНИ

Медведев даде сет, но продължава към третия кръг в Париж

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:29, 03.06.2021
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
медведев даде сет продължава третия кръг париж
Слушай новината

Световният №2 Даниил Медведев се класира за третия кръг на Откритото първенство на Франция след успех в четири сета срещу американеца Томи Пол.

Победата не дойде лесно за руския тенисист, който загуби първия сет с 3:6, но впоследствие обърна развоя в своя полза и стигна до успеха след 6:1, 6:4, 6:3.

Един пробив беше достатъчен на Пол, за да реши първата част, като той дойде в шестия гейм. Сервирайки за сета, американецът беше подложен на изпитание, но все пак реализира четвъртия си сетбол, за да поведе в срещата.

Вторият сет беше коренно различен, тъй като Медведев набързо поведе с 3:0 гейма, преди Пол най-накрая да се разпише. Последва обаче нова серия от три поредни гейма на сметката на Даниил, за да бъде изравнен резултатът в сетовете.

Световният №2 тръгна с ранен пробив и в третата част, но този път американецът не допусна откъсване и дори изравни при 3:3. Още в следващия гейм обаче Пол инкасира нов брейк, а до края Медведев не изпусна инициативата и след 6:4 поведе с 2:1 сета.

Руснакът продължи на високи обороти и в четвъртия сет, повеждайки с 4:0 след два пробива. Пол намали до 2:4, а при 2:5 дори и отрази два мачбола. Все пак в деветия гейм руснакът сложи точка на спора след 2 часа и 21 минути игра.

Така, в следващия кръг пред Медведев ще има ново американско препятствие в лицето на 211-сантиметровия Райли Опелка. Гигантът се наложи също в четири сета над испанеца Хауме Мунар.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пункт за ваксинация през уикенда в Морската градина във Варна
Пункт за ваксинация през уикенда в Морската градина във Варна
От Реал Мадрид искали да върнат Жозе Моуриньо
От Реал Мадрид искали да върнат Жозе Моуриньо