НОВИНИ

Меси: Състезавам се със себе си, не с Роналдо

меси състезавам себе роналдо
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
18:09, 04.12.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Лионел Меси, който за седми път спечели "Златната топка", разкри, че единственият футболист, с когото се е съревновавал е самият той.

В интервю за "Франс Футбол" аржентинецът категорично отрече да се е стремял да задмине Кристиано Роналдо в която и да е класация.

"Винаги съм искал да надминавам себе си и да не гледам какво правят другите. С Кристиано имахме битка в продължение на години в едно първенство. Беше страхотно и помогна и на двама ни да израснем в кариерите си. Но без да гледаме един друг. Исках да бъда възможно най-добрия футболист", заяви звездата на ПСЖ и Аржентина.

"Никога не съм твърдял, че съм най-добрият в историята. За мен е достатъчно, че другите ме считат за един от най-добрите. Никога не съм си представял, че ще стигна дотук. Не ме интересува дали ме считат за най-добрия или не. Не искам да съм модел за подражание на другите и никога не съм обичал да давам съвети. Борих се, за да постигна мечтите си. В началото просто исках да бъда професионален футболист, след това се борих да ставам по-добър и да постигам нови цели всяка година. В тези моменти има доза късмет. Вярвам, че Бог избра всичко, което ми е дадено", каза Меси.

"Никога не съм искал да ме сравняват с Марадона, аз самият никога не съм се сравнявал с него, но имаше някои критики в националния отбор в миналото, които ме ядосваха. Поради тези причини имах трудни времена с Аржентина. Често получавам критики, които ме разгневяват, но тези неща остават в съблекалнята", допълни той.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия и Хърватия ще определят новия носител на Купа "Дейвис"
Русия и Хърватия ще определят новия носител на Купа "Дейвис"
17-годишен български гражданин е загинал при стрелба в Копенхаген
17-годишен български гражданин е загинал при стрелба в Копенхаген