НОВИНИ

Михаил Александров: Докато кретаме на едно място, не трябава да искаме резултати от националния отбор

михаил александров докато кретаме едно трябава искаме резултати националния отбор
bnt avatar logo
от БНТ
08:15, 01.07.2022
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият български футболист Михаил Александров даде интервю за БНТ, в което говори сподели, очакванията си за предстоящия сезон в Първа лига, шансовете на бившия му клуб Лудогорец да стигне до групите на Шампионската лига, както и за настоящата ситуация в националния отбор.

Седмица преди старта на новото първенство Александров определи бившия си тим като Лудогорец като основен фаворит за титлата, но посочи, че с представянето си в последните месеци Левски е обнадеждил феновете си.

"Със сигурност Лудогорец е фаворит за титлата. Каквито и игри да показват и Левски, и ЦСКА, класата на Лудогорец е с една идея по-сериозна. Това обаче по никакъв начин не трябва да демотивира другите отбори. С игрите си Левски обнадеждава своите фенове, а и показаха на цяла България, че когато младите български футболисти от школата се миксират с правилните чужденци може да се получи един страхотен отбор. Този отбор е способен да направи нещо значимо с по-малки финанси", заяви Александров, който с екипа на разградчани триумфира на четири пъти в българското първенство.

Освен това през сезон 2014/15 Михаил Александров бе част от състава на Лудогорец, който игра в групите на Шампионската лига, а през този сезон бившият футболист се надява, че "орлите" могат да повторят това си постижение.

"Искрено се надявам Лудогорец да успее да влезе в групите на Шампионската лига. Хората трябва да разберат, че влизането на даден тим в групите на евротурнирите не носи само дивиденти на самия него, но и на останалите тимове от шампионата, както и на самото първенство", сподели Александров.

Накрая бившият национал на България коментира и актуалната ситуация около "трикольорите" след слабите резултати през месец юни в Лигата на нациите.

"Трябва да осъзнаем, че националният отбор е черешката на тортата на всичко, което се случва до момента. Всичко трябва да започне оттам да не искаме резултати от националния отбор. Хората вече работят по методики, разработени специално за тях, а ние все още си кретаме на едно място. Всеки се спасява, както може. Трябва да се създаде методика за цялата ни нация, да се започне от "А" и "Б", да се налагат юноши, да бъдат мотивирани да показват най-доброто на терена и да им се дават шансове, което липсва. Едва тогава може да чакаме резултати от националния отбор", завърши Михаил Александров, който има изиграни 22 мача и 3 отбелязани попадения с националната фланелка.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Любомир Кючуков: Очевидно става дума не за персона нон грата, а за политика нон грата
Любомир Кючуков: Очевидно става дума не за персона нон грата, а за политика нон грата
Милен Керемедчиев: Много е вероятно Русия да преустанови да издава визи на български граждани
Милен Керемедчиев: Много е вероятно Русия да преустанови да издава визи на български граждани