НОВИНИ

Михаил Касабов: Не могат да се правят изводи след само един мач

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:23, 26.03.2021
Чете се за: 01:19 мин.
Футбол
михаил касабов правят изовди един мач

Временният президент на БФС Михаил Касабов заяви, че няма как да се направят генерални изводи за представянето на националния отбор и работата на селекционера Ясен Петров след само един мач.

Касабов сподели още, че целта пред тима е да покаже по-добра игра в сравнение с последния квалификационен цикъл.

“Нямa кaквo дa ce кaжe. Дa, cлeд кaтo мaчът бeшe cвършил, зaигрaхмe дoбрe. Знaeтe, чe cъм oптимиcт пo принцип. Вce пaк тoвa e първи мaч, нe мoгaт дa ce нaпрaвят гeнeрaлни извoди. Нo игрaхмe пo-дoбрe, ocoбeнo прeз втoрoтo пoлуврeмe. Тoгaвa мoмчeтaтa ce oтпуcнaхa и зaигрaхa пo-дoбрe. Нaдявaм ce cрeщу Итaлия дa игрaят цeлия мaч тaкa, кaктo игрaхa прeз втoрoтo пoлуврeмe. Иcкaм дa видя Бългaрия нa първoтo мяcтo, нo трябвa дa cмe рeaлиcти. Цeлтa e Бългaрия дa игрae пo-дoбрe oт пocлeдния квaлификaциoнeн цикъл. Дa нaдгрaждaт”.

Разбира се, не бе пропусната и темата за предстоящия извънреден конгрес на БФС през юни, като самият Касабов заяви, че няма да коментира никой от спекулиращите се кандидати, тъй като не е редно.

"Вижте, аз моето мнение го казах още в момента, когато бях избран за временен президент. Очаквах това да бъде един кратък период, в който да организирам конгрес и да се оттегля от президентския пост. Но поради независещи от нас причини този конгрес се отлага два пъти. Сега през юни е извънреден. Уставът не позволява той да стане редовен. Конгресът през февруари 2022 година е редовен, а извънредният конгрес не отменя редовния. Иначе аз няма да коментирам никой кандидат. Не е редно", заяви той след срещата България - Швейцария.

Временният президент на БФС допълни още, че лично той не вижда никакъв проблем, ако в рамките на седем месеца се проведат два конгреса. Както стана ясно, редовният конгрес е насрочен за началото на 2022 година и той няма как да бъде отменен.

"Моята задача е да проведа конгреса така, че да протече демократично и прозрачно. И ви гарантирам, че ще направя всичко възможно да стане така. И нека този, който има най-добра платформа и бъде избран от делегатите, да поеме поста. А Уставът дали може да бъде променен, това само Конгресът може да го направи. Конгресът може да вземе всякакво решение. Аз не виждам нищо страшно, ако има и редовен конгрес. Не това е проблемът на българския футбол", допълни още Касабов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цвете за Татяна Лолова (Снимки)
Цвете за Татяна Лолова (Снимки)
Цветан Соколов и Динамо (Москва) спечелиха Купата на ЦЕВ
Цветан Соколов и Динамо (Москва) спечелиха Купата на ЦЕВ