НОВИНИ

Михаил Таков: Изпращаме успешна година за ЦСКА

михаил таков изпращаме успешна година цска
Снимка: БФБ
bnt avatar logo
от БНТ
16:21, 29.11.2021
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Главният треньор на ЦСКА и един от най-изявените боксови специалисти в България – Михаил Таков даде своята оценка за изминаващата година. Пред сайта на федерацията по бокс той говори за представянето на боксьорите на „червените”, които спечелиха титлата и Купата на България при мъжете.

- Г-н Таков, годината вече е към края си, как ви се стори тя на вас, предвид и спечелените титла и Купа на България от боксьорите на ЦСКА?

- Мога да кажа, че това бе една тежка година. Особено за тези, които участваха и по големите първенства. Радо (Панталеев) имаше шансове в квалификациите и можеше да отиде на Олимпийските игри в Токио. Там обаче такива неща се случиха и по отношение квотата, която трябваше да спечели, но накрая направиха така, че да остане без нея. След това годината му бе белязана и от куп травми. В последния момент успя да вземе участие на Световното първенство, макар да беше под въпрос. Отиде и бе споходен от малшанс, заедно с Даниел Асенов, да се паднат с толкова именити и титулувани противници, особено този на Радо. На Световното взеха участие и други боксьори, картотекирани към ЦСКА - като Венсан Киркоров, Кирил Русинов, както и Кристиян Николов, който беше много близо до медал. От гледна точка на ЦСКА, годината бе добра.

- Много позитиви се изговориха за Кристиян Николов, най вече, за неговото силно влизане в мъжкия бокс на световно първенство. Какви се стори той?

- Малко още му трябва да натрупа опит. Има физическата сила, но му е нужно и още малко самочувствие. Като цяло мога да кажа, че годината бе на приливи отливи. Положението е такова, че покрай тези болести, днес го гледаш здрав, водиш го на състезание, на другия ден болен. Не може да се направи конкретна подготовка, защото всичко е много динамично.

- За догодина как виждате нещата, с оглед потенциала, който имате?

- С тази динамична обстановка, нищо не мога да кажа. Ето сега се появи и нов вирус, нищо не се знае. Да видим какво ще е положението.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Братан Ценов заменя Армен Назарян като треньор на класиците
Братан Ценов заменя Армен Назарян като треньор на класиците
Карим Бензема подобри рекорд на Анри
Карим Бензема подобри рекорд на Анри