НОВИНИ

Михайлов: Изпълних обещанието си за финансово облекчение на малките клубове

михайлов изпълних обешанието финансово облекчение малките клубове
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:20, 28.01.2022
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов заяви, че с въвеждането на електронна система за картотекиране на състезатели и треньори е изпълнил обещанието си да облекчи малките клубове от финансова гледна точка.

От централата обявиха, че иновативната процедура ще обхваща всички нива от аматьорския футбол, в това число четвърта и пета дивизия при мъжете, както и зоналните и областните първенства в детско-юношеския футбол.

Публикацията на Михайлов в социалните мрежи:

"Обещанието, което дадох за пълна дигитализация и за финансово облекчение на малките клубове в българския футбол, вече е факт. Системата за електронно картотекиране при аматьорите също е завършена. Тя ще оптимизира и улесни работата на клубовете при регистриране на състезателите и треньорите. Освен това, с нейното стартиране изцяло отпада таксата за картотекиране на футболисти и треньори.

Допълнението на системата ще обхваща всички нива от аматьорския футбол, в това число четвърта и пета дивизия при мъжете, както и зоналните и областните първенства в детско-юношеския футбол. В следващите седмици ни предстоят обучителни семинари с участието на всички представители на областните и зонални съвети на БФС, след което експертни групи ще проведат детайлен инструктаж за клубовете по региони.

Неотдавна завършихме пълната интеграция на вътрешната ни система за управление на процесите и документооборота на професионалния футбол - БФС Електронно първенство - с FIFA-ID, FIFA Connect и FIFA Clearing House. Това улеснява клубовете в обмена на данни и поддържането на актуална и пълна информация в международната трансферна система.

Продължаваме да работим...", написа президентът на БФС във "Фейсбук"

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 200 организации призоваха за пълен бойкот на Игрите в Пекин
Над 200 организации призоваха за пълен бойкот на Игрите в Пекин
ЦСКА с престижна победа над руски гранд
ЦСКА с престижна победа над руски гранд