НОВИНИ

Милан обърна Интер с два гола на Жиру и се доближи само на точка от върха

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:10, 05.02.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
милан обърна интер два гола жиру доближи точка върха
Слушай новината

Отборът на Милан спечели с 2:1 "Дербито на Милано" срещу големия си съперник Интер и по този начин се доближи само на точка от "нерадзурите", които към момента са на върха в подреждането в Серия "А".

Героят за момчетата на Стефано Пиоли се казваше Оливие Жиру, който с двата си гола в 75-ата и 78-ата минута направи така, че неговият отбор да стигне до обрата.

Преди това определено преимуществото беше на страната на футболистите Интер, които бяха повели през първата част с попадение на Иван Перишич, който се разписа след подаване на Халкан Чалханоглу от ъглов удар.

Освен този гол символичните домакини в сблъсъка имаха и още шансове да отбележат, но стражът на Милан Майк Менян показа класа и отрази няколко опасности пред неговата врата, запазвайки шансовете на "росонерите".

След почивката ситуацията на терена не се промени драстично, за да се стигне до последния четвърт час, когато дойде моментът на Оливие Жиру.

В 75-ата минута френският нападател се възползва от рикошет след удар на Браим Диас и от близко разстояние изравни резултата.

Този гол вдъхна увереност на Милан и само три минути по-късно пълният обрат стана факт. Жиру получи подаване от Давиде Калабрия в наказателното поле, преодоля ефектно със завъртане Стефан Де Фрай и с прецизен удар по земя преодоля вратаря Ханданович за 2:1.

Отборът на Интер така и не успя да излезе от този шок и в крайна сметка трябваше да преглътне първата си загуба в първенството от месец октомври миналата година насам.

В самия край на двубоя пък победата на Милан бе помрачена от червения картон на Тео Ернандес, който беше изгонен за грубо нарушение в гръб срещу Дъмфрис.

Въпреки това, при последвалото центриране до гол не се стигна и така "росонерите" са вече само на точка от Интер и първото място в класирането. "Нерадзурите" обаче имат леко предимство, тъй като с мач по-малко.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автогол донесе успеха на Байерн Мюнхен в двубоя с РБ Лайпциг
Автогол донесе успеха на Байерн Мюнхен в двубоя с РБ Лайпциг
Стефка Костадинова и Радостин Василев са доволни от класиралите се олимпийци
Стефка Костадинова и Радостин Василев са доволни от класиралите се олимпийци