НОВИНИ

Министри обсъдиха възможността за развитието на зимните спортове и туризма

Весела Лечева
Снимка: Министерство на младежта и спорта
bnt avatar logo
от БНТ
15:51, 13.04.2023
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева беше домакин на работна среща за развитието на зимните спортове и туризма в страната. На нея присъстваха министърът на земеделието Явор Гечев, заместник-министърът на околната среда и водите Мария Бояджийска и експерти.

Беше взето решение за създаване на експертна група с представители на различни ведомства - Министерство на младежта и спорта, Министерство на околната среда и водите, Министерство на земеделието, Министерство на туризма и Министерство на регионалното развитие и благоустройството, която трябва да изготви работещи предложения за решаване на дългогодишни проблеми, свързани със зимните спортове и туризма.

Миналата седмица президентът Румен Радев покани на среща представители на изпълнителната власт, на спортната общност и бизнеса, пред които постави въпроса за затворените и ръждясали лифтове и съоръжения на Витоша и невъзможността гражданите да спортуват и прекарват свободното си време в планината.

По време на днешната си среща министрите се ангажираха с конкретни мерки и предложения, които да бъдат представени в кратки срокове, така че да се подобрят възможностите за практикуване на зимни спортове и туризъм.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови разкрития от изтеклите секретни документи за войната в Украйна
Нови разкрития от изтеклите секретни документи за войната в Украйна
Джо Байдън направи гаф в традиционен ирландски пъб
Джо Байдън направи гаф в традиционен ирландски пъб