НОВИНИ

Миодраг Радулович: Вярвам в отбора, целта ми е да отида на голям форум като треньор на Черна гора

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:26, 09.09.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
миодраг радулович вярвам отбора целта отида голям форум треньор черна гора
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор по футбол на Черна гора Миодраг Радулович говори на традиционния брифинг преди утрешната европейска квалификация в Подгорица.

България гостува на "соколите" утре вечер от 19:00 часа, а срещата може да наблюдавате НА ЖИВО по БНТ 1, БНТ 3 и онлайн на bntsport.bg! Студийната ни програма започва в 18:30 часа.

Преди срещата Радулович сподели, че неговата лична цел е да класира страната за голям форум и бе категоричен, че успех срещу "лъвовете" ще остави черногорците в борбата за място на Евро 2024 въпреки грешната стъпка срещу Литва преди няколко дни.

"Вярвам в отбора и смятам, че заслужаваме повече. Целта ми е да отида на голям форум като треньор на Черна гора. Но в момента главната ни цел е да вдигнем отбора физически и психически след шокиращия край на мача в Каунас. След скучно първо полувреме вкарахме два гола през второто, но и съперникът не си почиваше. Трябваше да заиграем с четирима нападатели и дадохме всичко, за да победим. Вярвам в отбора и винаги е било така. Просто нямахме късмет, не е краят на света", коментира 55-годишният наставник.

"Ще се опитаме да бъдем по-добри от самото начало срещу България, да наложим нашия ритъм. Първият мач с България беше равностоен като представяне, но ние трябва да играем както през второто полувреме в Каунас. И вярвам, че с три точки ще се върнем в борбата за класиране. Част от спорта е да искаме и да се надяваме, макар че често в живота желанията изпреварват възможностите", допълни още той.

Черногорският селекционер сподели още, че очаква тимът на България да играе по-освободено в Подгорица.

"За българите е по-лесно, защото ще играят по-спокойно, по-освободено. Вижте, футболът е жив организъм, не се управлява като предприятие или някаква фирма. Видяхте как подкрепяха литовците своя национален отбор. Резултатите им са далеч по-лоши от подкрепата. Ние също трябва да покажем желание и мотивация. Няма да се лутаме и се надявам реализаторските способности да са като в Литва", завърши Миодраг Радулович.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АБЗ: Застрахователите да удължат срока за предявяване на щети след наводненията по Южното Черноморие
АБЗ: Застрахователите да удължат срока за предявяване на щети след наводненията по Южното Черноморие
Жулиета Канталупи вече няма да работи в Италия
Жулиета Канталупи вече няма да работи в Италия