НОВИНИ

Младен Кръстаич: Горд съм от отношението, което показват футболистите

младен кръстаич горд съм отношението показват футболистите
Снимка: Димитър Петков, БТА
bnt avatar logo
от БНТ
17:49, 06.09.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор по футбол Младен Кърстаич заяви, че е горд от отношението, което показват селектираните от него футболисти. Наставникът говори пред медиите преди приятелската среща с Иран. Участие в брифинга взе и капитанът на отбора Кирил Десподов.

„Изключително щастлив съм, че сме тук и след 30 години националният отбор да играе в Пловдив. Преди около месец бях тук и наблюдавах мач на живо. Пловдивската публика заслужава да гледа националния отбор на живо, защото това е футболен град и хората тук ще създадат нужната атмосфера. За нас всички мачове са еднакво важни, без значение дали са приятелски или квалификационни. Във всеки мач се раздаваме сто процента. В последната една година ние се опитваме да създадем ядро на един отбор, начело с нашия капитан Десподов. Това, от което аз съм най-доволен е, че виждам играчите да показват нужната енергия и нужното желание да играят в националния отбор. Това, което един национал трябва да прави. Това е и нашата цел. Искам да виждам футболисти, които бранят герба на страната. Горд съм от отношението, което тези футболисти показват, а и мисля, че публиката оценява това", заяви Кърстаич.

„За нас мачовете не се делят на приятелски и квалификационни. Утрешния мач трябва да го играем така, все едно се дават точки в него. Пак ще се повторя, че в последната една година се опитваме да изградим млад отбор, който съм сигурен, че в следващите поне 10 години ще бъде заедно. Връщаме се в Пловдив след дълго отсъствие на националния отбор тук. В последните два мача не записахме победа, а бяхме много близо това. Публиката показа своята подкрепа, защото е доволна от енергията, която показахме и аз се надявам да задържим тази енергия и в утрешния мач. Това, което аз ви гарантирам е, че футболистите ще изядат тревата на терена, за да постигнат добър резултат", каза още селекционерът на националния отбор.

Двубоят между България и Иран е в четвъртък от 19:00 часа на стадион "Христо Ботев" в Пловдив и ще бъде излъчен на живо в ефира на БНТ 3 и онлайн на www.bntsport.bg. Студийната програма стартира в 18:30 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирил Десподов: Ще направим всичко възможно зарадваме Пловдив с победа над Иран
Кирил Десподов: Ще направим всичко възможно зарадваме Пловдив с победа над Иран
"Поход за мир" се провежда в София и още няколко града в страната
"Поход за мир" се провежда в София и още няколко града в страната