НОВИНИ

Младен Кръстаич: Негативите трябва да са на мой гръб, докато позитивите са за играчите

Наставникът е доволен от работата, която възпитаниците му влагат в тренировъчния процес

Младен Кръстаич
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
19:26, 13.10.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Национални отбори
Слушай новината

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Младен Кръстаич не бяга от критиките по негов адрес, като според него позитивите в представянето на тима са по заслуга на футболистите.

Двубоят срещу Литва от квалификационна група "G" на Националния стадион "Васил Левски" ще се състои в събота (14 октомври) от 19:00 часа и ще бъде излъчена пряко по БНТ 1 и bntsport.bg. Студийната ни програма стартира в 18:30 часа.

"Със сигурност ни очаква изключително тежък мач. Отборът на Литва е много дисциплиниран, много тичат и имат отлична транзиция. Мачът няма да е лесен, но предвид. мачовете ни с Литва, Сърбия и Черна гора, очаквам отборът да покаже нужното самочувствие и да търсим победата. Допуснахме еднакви грешки в отминалите срещи, а имахме добри ситуации, но не се възползвахме от шансовете ни. Това е една от слабостите ни", призна той на пресконференцията преди срещата.

Наставникът е доволен от работата, която възпитаниците му влагат в тренировъчния процес.

"Отборът трябва да бъде по-концентриран, както в офанзивен план, така и в дефанзивен. Не трябва да допускаме леки голове в края на мачовете, както се случи със Сърбия и Черна гора. Наясно съм, че резултатите се помнят. Нямам никакви забележки към играчите, защото виждам как се трудят. За съжаление резултатите не са на наша страна. Всичко негативни трябва да бъде на мой гръб, докато позитивите са за играчите. Така ще бъде, докато съм тук", допълни той.


Кърстаич отново се върна на играта в защита на българския тим и призова за концентрация през всичките 90 минути, особено в края на срещата.

"Концентрацията е важна, не толкова дисциплината. Нашият стил е да играем офанзивно, с преса. Дали има ултиматум за мене? Във всеки един мач победата е ултиматум. Такъв съм дал на футболистите", завърши сърбинът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирил Десподов: В момента всичко е негативно към нас
Кирил Десподов: В момента всичко е негативно към нас
Столичните клубове НСА 2 и Дема са държавни отборни шампиони по тенис
Столичните клубове НСА 2 и Дема са държавни отборни шампиони по тенис