НОВИНИ

Младен Кръстаич: Важно е да спечелим трите точки в тежък мач

Младен Кърстаич
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:46, 16.06.2023
Чете се за: 03:32 мин.
Национални отбори
Слушай новината

Селекционерът на България Младен Кръстаич очаква тежък мач срещу Литва утре в групa G от Европейските квалификации.

Той отдаде заслуженото на съперника, наричайки го "млад, но искащ да се докаже отбор".

"Най-важното нещо е да спечелим 3 точки, но ще бъде тежък мач. Очакваме да бъде трудно, защото играем срещу млад и перспективен отбор като Литва. Също така очаквам повече енергия от нашите футболисти. В последните 3-4 дни тренирахме много добре и очаквам нашите футболисти да дадат максимума си", заяви селекционерът на България.

Кръстаич допълни, че мачът с Черна гора е изиграл негативно психологическо влияние върху отбора, което е нормално предвид младостта на играчите.

"Срещу Черна гора доминирахме и заслужавахме по-добър резултат. Заслужавахме равенство поне. Този мач срещу Черна гора обаче оказа своето негативно влияние, но това е защото сме млад отбор и перспективен. И този отбор ще играе 10 години заедно. Срещу Унгария през първото полувреме бяхме малко уплашени, но им трябва малко време, за да преодолеят такива колебания. И все пак има разлика между контроли и официални мачове. Не искам моите играчи да усещат напрежение. Все пак става дума за играчи, които нямат опит. Ако трябва някой да чувства напрежението, то трябва да е за мене", допълни той.

Наставникът на "лъвовете" откри прилики между възпитаниците си и техните опоненти.

"Литовците са млад отбор, подобен на нашия, желаещ да се доказва, но все още изграждащ се. Щастлив съм, че ще играем на нов стадион, но още не съм го виждал. сега ще се запознаем с условията на тренировката", добави той.

Неговият възпитаник Илия Груев потвърди, че съотборниците му са наясно относно трудността на предстоящия сблъсък.

"По-добре тревата да е от хибриден вид, отколкото да играем на изкуствена настилка. Очаквам сериозен мач, в който да ни трябва търпение. Очаквам агресивна игра и да играем със самочувствие. Казах на останалите, че тежко се играе тук. Знаем, че и те имат квалитет. Вече почти никой отбор в Европа не може да бъде победен лесно и това го знаем и ние. Чака ни труден мач, какъвто и очакваме", сподели той.

Двубоят между Литва и България е в събота (17 юни) от 16.00 часа и ще бъде излъчен НА ЖИВО по БНТ 1, БНТ 3 и онлайн на bntsport.bg. Студийната ни програма започва 30 минути по-рано.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирил Петков даде имунитета си
Кирил Петков даде имунитета си
Военните министри от Алианса одобриха създаването на нов съвет НАТО - Украйна
Военните министри от Алианса одобриха създаването на нов съвет НАТО - Украйна