НОВИНИ

Младежите ни претърпяха поражение от Русия

bnt avatar logo
от Станислава Кръстева
17:26, 03.06.2021 (обновена)
6630
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
младежите претърпяха поражение русия
Слушай новината

Националният отбор на България при младежите до 21 години записа поражение с минималното 0:1 от Русия. Приятелската среща се игра на стадион „Славия“ в София. Единственото попадение падна през първото полувреме и бе дело на Михаил Игнатов.

Родните национали допуснаха поредно поражение от този съперник. Последното датира от септември миналата година (0:2), когато тимът ни загуби в квалификация за европейските футболни финали при младежите.

Срещата започна с натиск от страна на Сборная, който закономерно доведе до откриването на резултата, именно в полза на състава, воден от Михаил Галактионов. Русия откри в 11-ата минута след добра атака по десния фланг. Константин Тюкавин центрира в наказателното поле, оставеният непокрит Михаил Игнатов засече с глава, а топката с лека парабола влезе в мрежата на Светослав Вуцов.

До края на полувремето двата тима създадоха няколко опасности, но по-добрите положения бяха предимно за гостите.

След почивката играта се накъса заради многото смени, които двамата селекционери предприеха. Въпреки това „лъвчетата“ успяха да три пъти да застрашат сериозно вратата на съперника. В 56-ата минута Митко Митков стреля, но не успя да стигне до изравнителен гол.

20 минути по-късно Симеон Петров засече с глава, но топката мина на сантиметри от вратата на руснаците.

В края на двубоя „трикольорите“ се опитаха да наложат натиск, владееха повече топката и атакуваха, но до изравнително попадение не се стигна, благодарение на добрите изяви на вратаря Иван Будачев.

Любопитна подробност е, че Ивелин Попов е помогнал на Александър Димитров за разучаването на съперника. Причината е дългият опит на бившия капитан на мъжкия ни национален отбор в Русия.

На 8 юни националите ни ще срещнат Албания в приятелски мач, поредна проверка в подготовката за европейските квалификации през септември.

Стартов състав на България: Светослав Вуцов, Патрик-Габриел Галчев, Християн Петров, Симеон Петров, Виктор Попов, Илия Груев, Йоан Бауренски, Филип Кръстев, Мартин Петков, Владимир Николов и Мартин Минчев.

Треньор: Александър Димитров

Стартов състав на Русия: Иван Будачев, Даниил Хлусевич, Никита Кармаев, Александър Силянов, Руслан Литвинов, Кирил Косарев, Михаил Игантов, Наил Умияров, Данила Прохин, Данил Пруцев, Константин Тюкавин.

Треньор: Михаил Галактионов

Съдия: Ивайло Стоянов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво засяга законът "Магнитски"?
Какво засяга законът "Магнитски"?
250 000 долара глоба за всеки, който осъществи сделка в САЩ със санкционираните по "Магнитски"
250 000 долара глоба за всеки, който осъществи сделка в САЩ със санкционираните по "Магнитски"