НОВИНИ

Александър Димитров даде насоки какво ще подобряват младежите

александър димитров даде насоки подобряват младежите
bnt avatar logo
от БНТ
22:35, 03.06.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на младежкия национален отбор на България Александър Димитров сподели за bntnews.bg, че работи добре с Ясен Петров и се надява още момчета от неговия тим да намерят място при мъжете.

„Лъвчетата“ загубиха с 0:1 приятелския мач срещу Русия, който се игра на стадион „Славия“ в София.

„Не мога да не бъда доволен от старанието и раздаването, но не съм доволен, че загубихме. Получи се равностоен мач, който не заслужавахме да загубим от отбор като Русия, който дойде с 5-6 човека от европейското първенство. Искахме да насочим противника в зони, в които ние желаем, за да пресираме и да отнемаме топката, за да минаваме в бърз преход от защита към нападение. Липсваха ми повече голови положения, въпреки че и ние имахме. Все още нямат тази увереност, започнаха да играят, когато ни вкараха гол”, каза треньорът на младежите.

За предстоящата контрола с Албания на 8 юни, тимът ни ще се опита да създаде повече голови положения: „Ако може да намалим и непредизвиканите грешки.“

„Попаднахме в трудна квалификационна група за европейското първенство. Толкова години не сме се класирали, ако може играчите да придобият международен опит и ако може поне 5-6 човека да влязат и при мъжете. Ние си работим, съдбата се определя от изборите, които човек прави“, каза още селекционерът.

„Всички, които минаха през младежкия отбор, а вече са при мъжете – ние се гордеем с тях, въпреки че много ни липсват. За нас е чест и гордост, че тези състезатели сега са при мъжете. Разбира се, перфектно комуникираме с Ясен Петров, работим заедно. В диалога и добрите взаимоотношения е разковничето за успеха“, завърши Александър Димитров.

Автор: Илиян Енев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нестинари в село Българи танцуваха пред хиляди гости от страната и чужбина
Нестинари в село Българи танцуваха пред хиляди гости от страната и чужбина
Байдън включи още 28 китайски фирми в черния списък на САЩ
Байдън включи още 28 китайски фирми в черния списък на САЩ