НОВИНИ

Младежите пропуснаха да победят Полша, но надежда все още има

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:50, 13.10.2020
Чете се за: 01:39 мин.
Футбол
младежите пропуснаха победят полша надежда все

Здравко Димитров изведе българите напред в резултата, малко преди края на първата част, но в средата на втората Бартош Бида донесе скъпоценната точка за поляците.

Определено футболистите на Александър Димитров могат повече да съжалява за изпуснатата победа, тъй като в по-големи периоди от мача бяха отборът, който стоеше по-добре на стадиона в Гдиня и повече търсеше гола.

Въпреки равенството обаче, битката в тази група все още не е приключила, но вече нищо не зависи само от българите. След месец в София ще приемем Естония и освен, че ще се нуждаем от задължителен успех, ще трябва да разчитаме на грешка от страна на Полша в мача им срещу Латвия.

Мачът започна неприятно за „лъвчетата“, които още в 7-та минута загубиха Георги Русев, който пострада при едно единоборство. Футболистът на ЦСКА 1948 бе принудително заменен от Здравко Димитров.

Въпреки това нашите бяха по-активни, налагайки дълбока преса върху тима на домакините. Благодарение на нея, в 10-та минута топката бе открадната и Илия Юруков стреля от дистанция, но, уви, топката мина над вратата.

В 25-та минута Йоруков отново обстрелва полската врата отдалеч, като този път опитът му беше в очертанията, но право във вратаря Грабара.

Следващите минути бяха белязани от опити и на Доминик Янков и Калоян Кръстев, които обаче не представляваха трудност за стража на Дружина полска.

В 34-та минута домакините бяха много близко до попадението, след като при центриране по земя отдясно на нашето наказателно поле, няколко футболисти като по чудо се разминаха с топката.

В 41-та минута усилията на българите най-накрая бяха възнаградени с гол. Здравко Димитров направи чудесен рейд отляво, елиминирайки трима футболисти. След което играчът на Левски се обърна и с прецизен удар с левия крак, матира Грабара за 1:0.

При този резултат дойде и края на първата част, която предложи много динамичен футбол и здрава битка на стадиона в Гдиня, но завърши със заслужен аванс за българите.

След почивката поляците първи стигнаха до опасна възможност. Изчистена топка от ъглов удар стигна до Листовски, който стреля опасно, но за щастие покрай вратата.

В 58-та минута Здравко Димитров отправи страхотен изстрел от дистанция и само прекрасния рефлекс на вратаря на Полша предотврати втори гол за трикольорите.

Малко по-късно Доминик Янков се откъсна от отбраната на домакините, но опита му за прехвърлящ удар не се получи.

За съжаление, в 65-та минута поляците стигнаха до изравнителен гол. Бартош Бида се оказа най-съобразителен при едно разбъркване в нашето наказателно поле, за да отбележи за 1:1.

До края на мача и двата тима потърсиха успеха, като поляците стигнаха само до ново разбъркване пред нашето наказателно поле, след което имаха и претенции за дузпа, които бяха подминати.

Българите пък имаха последната възможност в мача, изстрел на Здравко Димитров, отразен от вратаря на Полша.

Така последния съдийски сигнал фиксира крайното, Полша-България 1:1.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разнобой в Тристранката: Бизнесът и синдикатите против вдигането на заплати в държавната администрация
Разнобой в Тристранката: Бизнесът и синдикатите против вдигането на заплати в държавната администрация
Електронна система ще бори злоупотребите в ТЕЛК
Електронна система ще бори злоупотребите в ТЕЛК