НОВИНИ

Младежкото обединение на БСП - София против хартиеното гласуване

младежкото обединение бсп софия против хартиеното гласуване
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:07, 25.11.2022
Чете се за: 03:35 мин.
У нас
Слушай новината

Младежкото обединение на БСП - София се обяви категорично против действията на депутатите социалисти за връщането на хартиената бюлетина и подкрепата на "БСП за България" към кандидатурата на Вежди Рашидов за председател на Народното събрание.

"Без решение на нито един от колективните органи на партията, както и в разрез с досегашната си линия на поведение по темата, ПГ на "БСП за България" внесе в Народното събрание искане за спорни промени в Изборния кодекс по отношение на метода на гласуване, както и предложи за председател на 48-ото Народно събрание личност от партията - олицетворение на модела на задкулисие и корупция.

Тази липса на последователна политика гарантирано ще доведе до още по-голям срив на общественото доверие и до неизмерими щети върху облика на БСП. Нещо, което ние, младежите на МО в БСП - София, не можем да допуснем!

Машинното гласуване ограничи порочната практика за обявяване на голям брой от гласовете на българските граждани за недействителни, успя да възпрепятства до голяма степен купения и контролирания вот. Това е и тезата, с която БСП излезе преди две години, когато се бореше за въвеждането на машинно гласуване и провеждане на честни избори.

Парламентарната група на "БСП за България" доброволно се отказа от спечелената от нашата партия битка, с което даде възможност на политическите ни опоненти да ни атакуват като част от така нареченото "статукво". Нещо, което никога не е било присъщо на БСП като партия.

Ние, от младежкото обединение в БСП-София, заставаме твърдо против начина, по който спорните решения срещу машинното гласуване и предлагането на Вежди Рашидов за председател на 48-ото Народно събрание, точно от лидера на БСП, бяха взети.

Даваме си сметка, че понякога обстоятелствата изискват бързи и държавнически решения, но разбираме и също така, че комуникацията и начина на представяне в политиката могат да бъдат определящи.

Затова смятаме, че въпроси от такова естество трябва да бъдат изяснявани вътре в партията и след това представяни и защитавани в обществото. Не желаем върху партията ни да бъде сложен етикет, че се борим сами срещу собствените си решения и битки, с които сме се гордели в миналото.

Ние, младежите в БСП - София, сме против нашата енергия да бъде използвана единствено по време на предизборни кампании, а нашите знания и идеи - рядко използвани или пренебрегвани.

Поради това се обявяваме твърдо срещу връщането на хартиената бюлетина под каквато и да е форма, както и промените в Изборния кодекс. Заставаме твърдо срещу този начин на вземане на решения от такова значение", се казва в позиция на Младежкото обединение на БСП - София.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радослав Кирилов: Най-голямата ми мечта е да постигна нещо значимо с националния отбор
Радослав Кирилов: Най-голямата ми мечта е да постигна нещо значимо с националния отбор
Гледайте Катар - Сенегал от 15:00 ч. НА ЖИВО на bntsport.bg
Гледайте Катар - Сенегал от 15:00 ч. НА ЖИВО на bntsport.bg