НОВИНИ

Много ветровито и необичайно топло време днес

bnt avatar logo
от БНТ
07:10, 25.02.2023
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури ще са между 2° и 7°, а максималните - между 15° и 20°.

Над Западна България облачността отново ще се увеличи и на места в северозападните райони ще превали дъжд. Над останалата част от страната ще има променлива облачност. В Източна България и на север от планините ще духа умерен, временно силен югозападен вятър.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен, временно силен югозападен вятър. Максималните температури ще са 16 - 19°. Температурата на морската вода е 6 - 7°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

В планините облачността ще бъде предимно значителна, на отделни места, над 1800 метра, ще превали слаб сняг. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра - около 3°.

В неделя ще има променлива, по-често значителна облачност и на места, ще превали дъжд. В много райони северно от планините и в Източна България ще духа силен югозападен вятър и ще бъде топло за сезона с минимални температури от 7° до 12° и максимални - между 18° и 23°.

В понеделник на повече места ще превали дъжд, над около 1200 метра - сняг. От запад ще започне понижение на температурите, но в Източна България ще остане с южен вятър и все още топло за февруари.

Във вторник, последният ден на месеца, ще преобладава облачно време. Вятърът ще бъде от изток, слаб до умерен. На места, повече в Южна България, ще превали дъжд, предимно слаб.

В сряда ще бъде с повишена вероятност за валежи, в повечето места предимно слаби. В Източна България вятърът ще е североизточен, понижението на температурите ще продължи и дъждът ще преминава в сняг.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шампион 2006 победи Локомотив София за край на Втория етап във Втората тройка при жените
Шампион 2006 победи Локомотив София за край на Втория етап във Втората тройка при жените
Гледайте слалома в Паласайдс Тахо в неделя от 19:50 ч. и 23:05 ч. по БНТ 3
Гледайте слалома в Паласайдс Тахо в неделя от 19:50 ч. и 23:05 ч. по БНТ 3