НОВИНИ

Множество патрони с райски газ откриха в склад край Пловдив

множество патрони райски газ откриха склад пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
19:54, 07.02.2024
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Множеството флакони и патрони с райски газ бяха открити в складово помещение край Пловдив. Огромното количество от популярния сред младежите, но понякога и опасен продукт, бе открито при съвместна проверка на Икономическа полиция, Областната дирекция по безопасност на храните и Регионалната здравна инспекция в Пловдив.

Акцията е проведена на 5-ти февруари след подаден сигнал за търговия с диазотен оксид, каквото е химическото наименование на веществото.

Провереният склад се намира в Северната промишлена зона на Пловдив и не е бил регистриран в Агенцията по храните, въпреки че е собственост на дружество с предмет на дейност специализирана търговия на едро с хранителни стоки.

На единия от управителите е съставен акт. Издадено е и разпореждане за забрана продажбата на откритите над 9600 флакона и около 30 000 патрона с диазотен оксид с различни аромати. Мярката е заради липса на етикети на български език.

При инспекцията в склада са намерени и около 50 000 латексови балони, с най-вероятно предназначение за пълнене с райски газ, съобщават от МВР. Разследващите изясняват произхода на стоката – кога и с какви документи е внесена на територията на страната. След приключване на проверката случаят ще се докладва на прокуратурата.

От полицията напомнят, че диазотният диоксид е предназначен единствено за влагане при производство на сметана за сладкарската промишленост, а не за лична употреба. Въпреки това не липсват случаите, основно в нощни заведения, при които младежи злоупотребяват, а и често увреждат здравето си, след употреба на балони с райски газ.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
СПЕЦИАЛНО: Историята на едно изчезнало дело - защо убитият Мартин Божанов - Нотариуса няма криминални регистрации?
СПЕЦИАЛНО: Историята на едно изчезнало дело - защо убитият Мартин Божанов - Нотариуса няма криминални регистрации?
Ботев поднови тренировки в Пловдив
Ботев поднови тренировки в Пловдив