НОВИНИ

МВнР: Вероятно има загинала българка при свлачищата в Италия

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
20:37, 27.11.2022
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
една жена загинала свлачищата италия души издирват
Слушай новината

От Външно министерство разпространиха информация за свлачищата в Италия от консулството ни в Рим. По данни на властите там една от жертвите вероятно е българка, която притежава и италианско гражданство. Италиански медии също съобщават за българка сред жертвите на бедствието, които са вече 5.

Ето и цялото съобщение на МВнР:

"По информация на българското посолство в Рим към този момент, вследствие на свлачище в ранните часове на 26 ноември на остров Иския, предизвикано от тежките метеорологични условия, един човек е загинал, 13 души са ранени, а 11 все още се издирват.

По данни на италианските власти една от жертвите на природното бедствие вероятно е българска гражданка, която притежава и италианско гражданство. Българското дипломатическо представителство е в непрекъснат контакт с италианските власти за получаване на официално потвърждение на информацията.

В района е обявено извънредно положение и е разпоредена евакуация на около 200 души. Все още протичат издирвателни дейности за откриването на хора, които евентуално биха могли да са затрупани под масивното свлачище".

Свлачищата в Италия: Според местни медии сред жертвите е и издирваната българка

Ден след бедствието на остров Иския издирвателните операции продължават - в тях участват около 200 служители от гражданска защита и силите на реда. Стотина жители от района на свлачището бяха евакуирани вчера.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мартин Петров: Нямам фаворит на това световно, прогнозирам 2:2 на Испания-Германия
Мартин Петров: Нямам фаворит на това световно, прогнозирам 2:2 на Испания-Германия
Хърватия - Канада 4:1
Хърватия - Канада 4:1