НОВИНИ

На червено: Ватман предизвика серия катастрофи в София в няколко поредни дни

От депо "Искър" нямат конкретно обяснение за случая

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
18:16, 16.07.2024
Чете се за: 03:20 мин.
У нас
Слушай новината

Ватман от трамвайна линия 23 в София минава на червено и прави катастрофи на натоварено кръстовище, като с висока скорост удря спрелите на светофара коли и наранява хора. Според камерите и свидетелските показания той нарушава правилата за движение вече четвърти пореден ден.

От трамвайно депо "Искър" заявиха, че ватманът временно е отстранен от работа и ако се докаже, че е виновен, ще бъде уволнен.

Днес преди обяд на кръстовището на булевардите "Копенхаген" и "Амстердам" в столицата е последната катастрофа на ватмана. Вижда се, че трамвай 23 минава на червено с висока скорост и удря две коли. Шофьорът на едната е с травми на главата и е в болница, а другият, отървал се само с уплаха, разказа за катастрофата.

"Свети светофарът червено и аз спирам. При зелена светлина тръгнах, но тогава изведнъж се появи трамваят с бясна скорост и ни отнесе - и мен, и тази кола", разказа Иван Иванов.

БНТ: На какъв светофар мина трамвая?

Иван Иванов: Мина на червено. Щом аз съм на зелено, той е на червено.

Работници от близкия автосервиз разказаха, че ватманът нарушава правилата и се движи така от събота. Предоставиха ни кадри от вчерашна катастрофа на същия трамвай, на същото място, която е без жертви.

"Системно този трамвай минава на червено с висока скорост, точно този номер трамвай, с този ватман. Вчера направи катастрофа като мина на червено, днес отново мина на червено", разказа Владимир Лазаров, собственик на автосервиз в кв. "Дружба".

От автосервиза многократно са се обаждали на телефон 112, за да съобщят за случая.

"Аз съм човекът, който сигнализира в събота за ненормалното поведение на ватмана и то няколко пъти. Отговориха, че сигналът е приет и подаден на компетентните органи, които ще проверят каква е ситуацията", каза Дамян Дамянов, механик.

От телефон 112 потвърдиха, че са получили четири обаждания за ватмана. Предали ги на Столичната община, но не било тяхна отговорност да предупреждават трамвайно депо "Искър". От депото заявиха, че до момента нямат сигнали за негови нарушения. Поведението му през последните четири дни обясниха така:

"Притеснил се е, от жегата е бил разсеян леко и не може да обясни със сигурност и точност какво се е случило", коментира Николай Коритаров, началник на трамвайно депо "Искър".

Ватманът се скри от екипа ни, но разбрахме, че е млад човек с висше образование от Враца. Работи в депото вече втора година и до момента няма нарушения. Колегите му не знаят да има някакви лични проблеми, не бил конфликтна личност.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хеликоптери от Румъния и Чехия ще участват в гасенето на пожарите край Стара Загора
Хеликоптери от Румъния и Чехия ще участват в гасенето на пожарите край Стара Загора
Килиан Мбапе: Все още съм никой в Реал
Килиан Мбапе: Все още съм никой в Реал