НОВИНИ

Над 12 хил. фена ще подкрепят ЦСКА-София на мачовете в Лига Европа

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:09, 14.10.2020
Чете се за: 00:45 мин.
Лига Европа
хил фена подкрепят цска софия мачовете лига европа

Над 12 хиляди фенове на ЦСКА-София ще могат да посетят на живо всеки домакински мач на тима от груповата фаза на Лига Европа през този сезон.

Добрата новина за "армейците" дойде след новата заповед от здравния министър на България, която позволява при провеждане на футболни мачове на Националния стадион „Васил Левски“ се допуска публика до 30 % заетост на местата, при настаняване на зрителите най-малко през две седалки и при спазване на физическа дистанция от 1,5 м.

Тъй като капацитетът на Националния стадион е 42 740 седящи места, на мача с румънския Клуж следващия четвъртък, 22 октомври, около 12 800 привърженика на "армейците" ще могат да присъстват на стадиона, ако няма други ограничения, свързани с места за спонсори, партньори и буферни зони.

Ако няма промяна в рестрикциите, същото се отнася за домакинствата на швейцарския Йънг Бойс на 26 ноември и италианския гранд Рома на 10 декември.

От ЦСКА-София вече обявиха за мачовете от втория по сила клубен турнир, които ще бъдат пуснати в продажба днес.

В същото време стана ясно, че остава в сила изискването при провеждане на спортни състезания на открито на всички други спортни съоръжения да се допуска публика до 1000 души на сектор, при заетост на местата до 50 %, настаняване на зрителите най-малко през една седалка и спазване на физическа дистанция от 1,5 м.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рубльов и Хачанов започнаха успещно в Санкт Петербург
Рубльов и Хачанов започнаха успещно в Санкт Петербург
Правителството дава 2,1 млн. лева за 2500 флакона "Ремдесивир"
Правителството дава 2,1 млн. лева за 2500 флакона "Ремдесивир"