НОВИНИ

Надал: Oбичам да се състезавам и да бъда на най-добрите кортове в света

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:47, 04.06.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
надал oбичам състезавам бъда добрите кортове света
Слушай новината

Рекордьорът по титли в турнирите от Големия шлем Рафаел Надал разкри, че изпитва наслада от това да излиза на корта и докато може ще продължи да се състезава.

Коментарът на испанеца дойде след класирането му за неделния финал на Ролан Гарос, в който той ще има възможност да стигне до 22-ата си титла от Шлема.

Въпреки това постижение обаче Надал смята, че оставането му в спорта не зависи от това дали има нещо да доказва, а до колко обича това, което прави.

"Не става дума за това, че има какво да доказваш, а колко се наслаждаваш на това, което правиш. Ако то не те радва, това вече е друга тема. Но, ако харесваш това, което правиш, тогава продължаваш. Обичам да играя тенис и ако мога, ще продължа да играя, защото това е, което правя. Oбичам да се състезавам и да бъда на най-добрите кортове в света. Фактът, че на 36 години продължавам да играя на такова такова ниво ме кара да чувствам огромна гордост", сподели Надал, който в неделя ще се изправи срещу Каспер Рууд.

Матадора говори още и за травмата в крака, която до последно поставяше под въпрос участието му в Париж.

"След Рим говорих за това и ситуацията не се е променила. По това време не бях особено позитивен относно състоянието си, но бях уверен, че ще играя на Ролан Гарос. Играх, борих се и направих всичко възможно, за да си дам шанс да стигна до тук. Щастлив съм, че отново съм на финал в този турнир. Това означава много за мен и показва, че всички трудности и саможертви са си заслужавали", заяви Рафаел Надал.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Синдикатите във ВМЗ-Сопот обмислят протести заради смяната на ръководството
Синдикатите във ВМЗ-Сопот обмислят протести заради смяната на ръководството
Културният център "Иван Михайлов" в Битоля осъмна с опожарени врати
Културният център "Иван Михайлов" в Битоля осъмна с опожарени врати