НОВИНИ

Надал се класира на 15-и четвъртфинал на Ролан Гарос

Рафаел Надал
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
21:19, 07.06.2021
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Рафал Надал продължава похода си към 14-а титла на Ролан Гарос, след като не даде сет на младия Яник Синер – 7-5, 6-3, 6-0, за два часа и 20 минути игра.

Най-оспорвана бе откриващата част, в която 19-годишният италианец даде сериозен отпор на Матадора, но в крайна сметка бе пречупен в края му, а оттам насетне испанецът пое контрола върху събитията на корта и довърши нещата срещу таланта от южен Тирол.

Надал стартира с пробив за 2-0, който обаче бе мигновено върнат от Синер – нещо повече, той направи нов такъв и поведе с 4-2. Сервирайки за сета при 5-4 в своя полза обаче, италианецът се пропука и Надал не само върна брейка, но направи още един такъв, за да подпечата успеха си в първата минибитка между двамата.

Серията на Рафа от поредни геймове достигна до седем след ранен аванс от 4-0 във втората част. Синер върна и двата пробива обаче, но отново изигра слаб сервис гейм в неподходящ момент, което върна инициативата у съперника. Надал пробив и след това не сбърка, за да се доближи на сет от крайната победа. В третата част той не остави никакъв шанс на Синер и не му даде гейм за успеха след 140 минути игра.

Така, 13-кратният шампион в турнира продължава защитата на титлата си, класирайки се за 15-и път на четвъртфиналите в Париж – по-рано това направи и световният номер 1 Новак Джокович, който спечели след отказване на друг представител на Италия – Лоренцо Музети.

Надал е губил само веднъж на 1/4-финалите във френската столица – от Джокович, с когото може да играе на полуфиналите тази година, през 2015.

Съперник на Матадора ще бъде аржентинецът Диего Шварцман, който по-рано победи Ян-Ленард Щруф от Германия в три сета. Надал и Шварцман се изправиха един срещу друг на 1/2-финалите миналата година, когато испанецът спечели след 6-3, 6-3, 7-6 (0).

Очаквайте във вторник от 16.00 часа на живо по БНТ 3 мача между Александър Зверев (Германия) и Алехандро Давидович Фокина (Испания), както и онлайн в спортната секция на bntnews.bg.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стефан Янев ще приеме Еди Рама в резиденция "Бояна"
Стефан Янев ще приеме Еди Рама в резиденция "Бояна"
Ясен Петров предупреди: Франция наказва всяка грешка
Ясен Петров предупреди: Франция наказва всяка грешка