НОВИНИ

Надал след триумфа: Не знам какво ще се случи в бъдеще, но ще продължа да се боря

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:42, 05.06.2022
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
надал триумфа знам случи бъдеще продължа боря
Снимка: Туитър
Слушай новината

Рекордьорът по титли от Големия шлем Рафаел Надал заяви, че няма яснота относно бъдещето си в спорта, но увери, че ще продължи да се бори, за да състезава на най-високо ниво в тениса.

Думите на Надал дойдоха по време на церемонията по награждаването след триумфа на испанеца на тазгодишния Ролан Гарос след успех във финала срещу Каспер Рууд.

"Първо да кажа на Каспер, че беше удоволствие да изиграя с него финала на Ролан Гарос и да го поздравя за всичките постижения в кариерата му и през изминалите две седмици. Ти и хората около теб сте страхотни и ви желая само най-хубави неща", започна Рафа.

Матадора благодари и на своите близки за подкрепата и заяви, че без тях е нямало да може да се справи с контузиите.

"Трябва да благодаря на всичките хора в екипа ми и на семейството ми. Невероятни неща се случват тази година и няма как да не съм благодарен, защото без вас нищо нямаше да е възможно. Ако нямах такава невероятна подкрепа, нямаше да се справя с контузиите. Ако не бяхте вие, щях да съм се отказал от тениса отдавна. Благодаря на всички, които направиха турнира възможен. За всички, които обичаме спорта и историята, това е най-добрият турнир в света. Всички свързани с организацията заслужават похвали и благодарности. За мен винаги е чест и удоволствие да съм тук всяка година", заяви Надал.

Накрая носителят на вече 22 титли от Големия шлем сподели, че ще направи всичко възможно, за да продължи да се състезава въпреки многобройните травми.

"За мен лично е много трудно да опиша чувствата си, никога не съм вярвал, че на 36 ще стоя тук и ще мога да се съревновавам. Означава всичко за мен да съм тук на любимия си корт и искам отново да благодаря на всички. Не знам какво ще се случи в бъдеще, но ще продължа да се боря и ще опитам да продължа да се състезавам. Благодаря на всички", завърши 14-кратният шампион на Ролан Гарос.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След агресията срещу медици в Самоков: Двама са задържани, адвокатът им предлага споразумение (Обзор)
След агресията срещу медици в Самоков: Двама са задържани, адвокатът им предлага споразумение (Обзор)
Мощни бури във Франция отнеха живота на един човек, други 15 са ранени
Мощни бури във Франция отнеха живота на един човек, други 15 са ранени