НОВИНИ

Нафисату Тиам може да пропусне световното първенство по лека атлетика заради травма

нафисату тиам пропусне световното първенство лека атлетика заради травма
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:28, 03.08.2023
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Златната медалистка от Олимпиадите в Рио 2016 и Токио 2020 и двукратна световна шампионка в седмобоя Нафисату Тиам от Белгия може да пропусне първенството на планетата по лека атлетика в Будапеща, Унгария заради контузия.

Тя се отказа от участие на националното първенство през уикенда и все още не е потвърдила дали ще пътува за унгарската столица, съобщиха от белгийската федерация по лека атлетика.

Тиам има проблем с ахилесовото сухожилие и пропусна турнирите от Диамантената лига в Монако и Лондон и се оттегли след два старта от белгийското първенство миналия уикенд.

От местната централа потвърдиха, че участието на Тиам е под въпрос, докато нейният треньор Михаел Ван дер Платсен каза пред вестник "Льо Соар": "Остава да видим как нейните сухожилия ще реагират на предстоящите интензивни тренировки. Възпалението никога не идва в подходящ момент. Ако не се погрижите добре, нещата може да се влошат".

28-годишната Тиам се очаква да защитава титлата си в седмобоя в Будапеща, където ще се проведе първенството на планетата от 19 до 27 август. Миналата година в Юджийн тя спечели втората си световна титла след Лондон 2017.

През март тази година Тиам подобри световния рекорд в петобоя с 5055 точки по време на европейското първенство по лека атлетика на закрито в Истанбул.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парапланерист падна край моста в Морската градина в Бургас
Парапланерист падна край моста в Морската градина в Бургас
Шофьор с 3,72 промила по обяд задържаха полицаи в Павликени
Шофьор с 3,72 промила по обяд задържаха полицаи в Павликени