НОВИНИ

Наградиха жандармеристи, участвали в потушаване на пожарите във Воден и Крайново

Колективните отличия са за служители на зоналните управления в Бургас, Кърджали, Пловдив и София

наградиха жандармеристи участвали потушаване пожарите воден крайново
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
12:39, 22.08.2024
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов награди жандармеристи, участвали в потушаване на опустошителните пожари във Воден и Крайново, съобщиха от МВР. Колективните отличия бяха връчени за служители на зоналните жандармерийски управления в Бургас, Кърджали, Пловдив и София.

"Колеги, за пореден път доказахте, че хората могат да разчитат на вас както в ежедневието, така и в кризисна ситуация", каза Стоянов.

За професионални действия и за съществен принос при изпълнение на поставените задачи по евакуиране, координиране, наблюдение и обход на селата Воден и Крайново с колективни награди от министъра на вътрешните работи са отличени общо 108 служители от дирекция "Жандармерия" при Главна дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма". Сред наградените са зам.-директорът на ГДЖСОБТ ст. комисар Петър Антиев, ст. комисар Виктор Празов, зам.-директор на ГДЖСОБТ и директор на Дирекция "Жандармерия", и зам.-директорът на Дирекция "Жандармерия" комисар Радослав Стойнев.

По време на кратката церемония в МВР специална награда бе връчена на младши инспектор Мартин Нанчев – старши полицай от Граничния контролно-пропускателен пункт "Царево" към ГД "Гранична полиция". Предприетите от него професионални действия доведоха до откриването на голямо количество наркотици по време на гранична проверка на моторна яхта, извършена на 16 юли.

Заради борбата с пожарите на 16 август Калин Стоянов награди и 59 служители на МВР и на други институции, и доброволци. Сред наградените, освен служители на МВР, са и пожарникари, граничари, горски служители, военнослужещи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Уникални археологически находки откриха край тополовградското село Капитан Петко войвода
Уникални археологически находки откриха край тополовградското село Капитан Петко войвода
Цената на олиото: Очаква ли се повишение заради ниските добиви от слънчоглед?
Цената на олиото: Очаква ли се повишение заради ниските добиви от слънчоглед?