НОВИНИ

Нападателят от Тел Авив е действал сам, мотивите му са националистически

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
18:37, 08.04.2022
Чете се за: 02:10 мин.
По света
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Нападение в Тел Авив. Палестинец откри стрелба в заведение и уби двама души. След преследване, продължило цяла нощ, нападателят беше ликвидиран. Мотивите му са били националистически, съобщи кметът на Тел Авив.

28-годишен палестинец влиза в препълнен с хора бар в четвъртък вечер в Тел Авив и открива огън. На място са убити двама от посетителите, простреляни са 10, трима от ранените са в тежко състояние. Стрелецът бяга от мястото. Силите за сигурност са вдигнати незабавно накрак. Започва мащабна операция по издирването на извършителя. Стотици полицаи, отряди с кучета и спецчасти претърсват всяка педя от града.

"През нощта стотици полицаи патрулираха по улиците на Тел Авив, за да отрият нападателя. Вървяхме от врата на врата, проверявахме пътищата. Около 5.20 сутринта тук, на това място, беше забелязан терористът, който при вида на полицията откри огън и те го неутрализираха", каза Шломи Сагит, полицай.

Нападателят е действал сам. Криел се е в района на джамията в арабския квартал Яфа, преди да бъде ликвидиран. Израелската служба за вътрешна сигурност го идентифицира като 28-годишен палестинец от Дженин на Западния бряг.

Министърът на отбраната Бени Ганц обяви, че Израел ще разшири операцията срещу "вълната на терор" и извършителите и тези, които ги изпращат ще платят висока цена.

Това е четвъртото палестинско нападение за последните три седмици в Израел с общо 13 убити. То разтърси страната точно преди началото на свещения за мюсюлманите месец Рамазан. Хиляди палестинци от Западния бряг преминаха през контролните пунктове, за да влязат в Ерусалим за петъчната молитва в джамията ал Акса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
26-годишна жена загина в катастрофа на АМ "Струма" край Даскалово
26-годишна жена загина в катастрофа на АМ "Струма" край Даскалово
Завърши третият етап от изграждането на плана на БФС и УЕФА за развитие на български футбол
Завърши третият етап от изграждането на плана на БФС и УЕФА за развитие на български футбол