НОВИНИ

Слънчево и топло за сезона време днес

bnt avatar logo
от БНТ
12:33, 08.04.2022
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

След дъждовното време вчера днес ще бъде слънчево, а температурите отново ще се повишат и максималните ще бъдат между 19 и 24 градуса, само по най-северните части на Черноморското крайбрежие – около 17 - 18°. Ще духа умерен, в североизточната половина от страната, силен вятър от запад-северозапад.

През нощта ще бъде безоблачно и почти тихо. Очакват ни сутрешни температури между 7 и 12 градуса, в София - около 7° и следобедни - между 22° и 27°. Ще бъде слънчево, с умерен югозападен вятър, който вечерта в Северозападна България ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили.

Слънчево ще е и по Черноморието, където ще духа умерен югозападен вятър, а вълнението на морето ще бъде 2 бала.

И в планините ще бъде слънчево, но ветровито. Ще духа до умерен, по билата - силен югозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималните в курортите ще бъдат между 10 и 16 градуса. Висока остава опасността от лавини извън обработените писти в ски зоните.

В Европа и утре в много райони от континента ще има валежи. Причината e обширна област от ниско атмосферно налягане, в чиято долина над Северна Италия ще се формира циклон, който ще определя времето на Балканите през следващите дни.

В югоизточната половина от Балканския полуостров и утре ще остане слънчево, но от северозапад облачността ще се увеличава и до вечерта ще завали, а вятърът ще се усили.

И у нас в неделя се очакват валежи, на места значителни по количество, придружени в следобедните часове и от гръмотевици. Ще бъде ветровито, а температурите ще се понижат, по-съществено в западните райони от страната. В началото на новата седмица отново ще бъде слънчево, но ще остане хладно за сезона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Емил Мартинов: Очаква ни тежък мач в Кърджали
Емил Мартинов: Очаква ни тежък мач в Кърджали
Десетки жертви след ракетна атака на жп гарата в Краматорск
Десетки жертви след ракетна атака на жп гарата в Краматорск