НОВИНИ

Наполи пречупи Сасуоло с голове на Осимен и Кварацхелия

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:42, 17.02.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Лидерът в италианската Серия "А" Наполи постигна шестата си поредна победа в шампионата, след като надигра с 2:0 като гост тима на Сасуоло в откриващата среща от 23-ия кръг.

С успеха си футболистите на Лучано Спалети отвориха разлика от 18 точки на върха спрямо втория в класирането Интер преди утрешното домакинство на "нерадзурите" на Удинезе. В същото време пък Сасуоло остава на 15-та позиция с актив от 24 точки на седем над зоната на изпадащите.

В герои тази вечер за "небесносините" в Сасуоло за пореден път се превърнаха Хвича Кварацхелия и Виктор Осимен, които реализираха двата гола за победата.

В 12-ата минута грузинецът получи топката в центъра на терена, преодоля няколко футболисти на домакините и накрая прати кълбото в долния десен ъгъл на вратата на "черно-зелените" за 1:0.

Двайсетина минути по-късно дойде и моментът на Осимен, който с мощен удар от малък ъгъл матира стража на Сасуоло за 2:0, отбелязвайки своя 18 гол в Серия "А" от началото на сезона.

В края на първата част домакините можеха да се върнат в двубоя след попадение на Арман Лориенте, но в крайна сметка голът не бе зачетен, след като ВАР маркира засада на Грегори Дефел, който според главния арбитър влияеше пряко на ситуацията и така вратата на Наполи остана суха.

В добавеното време на мача пък гол на гостите също беше отменен след намеса на ВАР, която подсказа на рефера Андреа Коломбо, че асистента за попадението Ървинг Лосано е бил в нередовна позиция при подаването към него.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жълт код за силен вятър в 15 области от страната
Жълт код за силен вятър в 15 области от страната
Бурята Ото нанесе щети в Скандинавието
Бурята Ото нанесе щети в Скандинавието