НОВИНИ

Нефтохимик 2010 не остави шансове на Монтана в отложен двубой от НБЛ

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:14, 19.12.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
нефтохимик 2010 остави шансове монтана отложен двубой нбл
Слушай новината

Отборът на Нефтохимик 2010 Бургас записа трети последователен успех в Националната волейболна лига (НВЛ), след като в отложена среща от осмия кръг надигра с 3:0 (25:20, 25:15, 25:23) гейма като домакин състава на Монтана.

В зала "Младост" в Бургас домакините доминираха напълно срещу своя съперник, като в първия гейм поеха инициативата още след петата точка и набързо се откъснаха в резултата при 11:6. В следващите минути монтанчани опитаха на няколко пъти да се доближат до своя противник, но не неуспешно и така първата част приключи при 25:20 в полза на бургазлии.

Във втория сет момчетата на Атанас Петров бяха дори по-убедителни и го спечелиха с 25:15, с което удвоиха преднината си.

Единствено третият гейм предложи някаква интрига, като гостите, водени от Даниел Пеев, не допуснаха откъсване от страна на Нефтохимик 2010, което доведе нещата до 23:23. В този момент обаче действащите шампиони в първенството показаха повече хладнокръвие и спечелиха две поредни точки, а с това си си осигуриха и крайната победа в двубоя.

Най-резултатен в мача стана Розалин Пенчев от състава на победителите, който наниза 22 точки (6 аса!), докато Мурад Хан и Бранимир Грозданов добавиха под 10.

За отбора на Монтана полският диагонал Кристиан Валчак се отчете с 13 пункта, а индонезиецът Фахри Путратама приключи с 8.

В класирането Нефтохимик 2010 заема 5-а позиция с баланс 6-2, докато монтанчани са 4-и с актив от 7 успеха и 3 поражения, като имат изиграни цели две срещи повече от бургазлии.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След валежите: Няколко софийски села останаха без ток 4 дни
След валежите: Няколко софийски села останаха без ток 4 дни
Взривът до колата на Гешев: Предстои още една експертиза по случая (ОБЗОР)
Взривът до колата на Гешев: Предстои още една експертиза по случая (ОБЗОР)