НОВИНИ

Никлас Бендтнер прекрати кариерата си

никлас бендтнер прекрати кариерата
Снимка: Инстаграм
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
11:59, 04.06.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият нападател на Арсенал Никлас Бендтнер обяви оттеглянето си от футбола на 33-годишна възраст.

Датският национал, който изкара престои и в отборите на Бирмингам, Съндърланд и Нотингам, отбеляза 113 гола по време на 16-годишната си професионална кариера.

Бендтнер излезе от академията на Арсенал през 2005 и вкара 34 гола в 108 мача от Висшата лига за клуба по време на деветте си години в северен Лондон. Периодът му в клуба бе изпълнен с престои под наем в Бирмингам, Съндърланд и по-късно в Ювентус, където стана шампион на Италия под ръководството на Антонио Конте през 2012/13. Бендтнер напусна Арсенал, за да се присъедини за постоянно към Волфсбург през 2014 и прекара две години в германския клуб, като спечели Купата на страната през 2015, преди да се върне обратно в английския футбол с екипа на Нотингам.

Впоследствие той заигра за Розенборг и се върна в родната Дания за кратък престой в Копенхаген, преди да сложи край на кариерата си в М+32 Олд Бойс. Бендтнер вкара 30 гола в 81 мача за националния отбор на Дания и е осми във вечната ранглиста на реализаторите за представителния тим.

Противоречива фигура по време на кариерата си, Бендтнер се обяви сред най-добрите нападатели в света през 2010, като получи и забрана за един мач и глоба от 80 000 паунда от УЕФА през 2012 за промотирането на компания за залози по време на отпразнуване на гол за Дания. Той бе осъден и на 50 дни затвор през 2018 г., след като бе признат за виновен в нападението на таксиметров шофьор в Копенхаген.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пьотр Нестеров е готов за предизвикателството "Ролан Гарос"
Пьотр Нестеров е готов за предизвикателството "Ролан Гарос"
Руските национали са с отрицателни тестове за COVID-19
Руските национали са с отрицателни тестове за COVID-19