НОВИНИ

Никола Цолов с четвърто време на тренировката в Бахрейн

Квалификацията преди първите две състезания за сезона във Формула 3 е предвидена за 15:00 часа българско време по-късно днес.

никола цолов стартира гран макао
Снимка: A14 Management
bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 29.02.2024
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов завърши четвърти в единствената свободна тренировка от първия кръг за годината, който се провежда на пистата „Сахир“ в Бахрейн. В нея пилотът на АРТ Гран при реално направи само една бърза обиколка, която му отреди четвъртата позиция.

Тъй като само преди две седмици това трасе прие предсезонните тестове, всички пилоти избраха да не бързат с излизането на пистата в 45-минутната сесия. Всички направиха по една инсталационна обиколка, след което прекараха повече от 20 минути при своите механици.

След като активността на пистата се повиши и започнаха същинските бързи обиколки тренировката бе прекъсната заради излитане на Габриеле Мини на завой №4. Пилотът на Према получи повреда в своя болид в средата на зоната за спиране и реално нямаше никакъв шанс да остана на трасето и дори стигна до чакъла, където затъна.

Все пак това не беше края на сесията, която бе подновена шест минути преди изтичането на времето. Именно в тези минути дойдоха най-бързите обиколки за сесията, а Цолов записа 1:48.742, което бе с 0.914 секунди по-слабо постижение от това на Люк Браунинг (Хайтек), който оглави класирането.

Британецът, който бе над всички и по време на тестовете по-рано през месеца, записа своя топ резултат във втория си летящ тур, когато гумите му бяха в по-добра работна температура. Втори, на само 0.055 зад Браунинг се класира Леонардо Форнароли (Трайдънт), който също направи две бързи обиколки. Дино Беганович от Према оформи топ 3, като той изостана с 0.748 от първия. Шведът направи втора летяща обиколка, но не успя да подобри времето си от първата в нея.

Съотборниците на Цолов в АРТ Гран При Лорънс ван Хьопен и Кристиан Менсъл завършиха тренировката съответно седми и десети. Двамата изостанаха с 0.935 и 1.025 секунди от Браунинг.

Квалификацията преди първите две състезания за сезона във Формула 3 е предвидена за 15:00 часа българско време по-късно днес.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ротация или избори 2 в 1 - яснота се очаква на 8 март
Ротация или избори 2 в 1 - яснота се очаква на 8 март
Автомобил блъсна и уби жена край Пловдив
Автомобил блъсна и уби жена край Пловдив