НОВИНИ

Николай Желязков: В отбора има желание, разликата с най-добрите отбори не е голяма

николай желязков показахме добри отигравания желае
Снимка: БФ Волейбол, Start-photo.bg
bnt avatar logo
от БНТ
17:43, 13.06.2022
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Николай Желязков остана и доволен, и разочарован от представянето на "лъвовете" в първия турнир от Лигата на нациите.

"Трикольорите" завършиха участието си в надпреварата в Отава с драматична загуба от Канада с 2:3 гейма, което им отреди 15-ото място във временното класиране с 2 спечелени точки и четири загубени срещи.

"Във всички мачове се борихме до край, момчетата търсиха да дадат най-доброто от себе си. Не им достигна малко. Като цяло не мога да съм недоволен от тяхното старание и желание. Това малко на моменти е много. Трябва да продължим да работим. Знаем къде можем да се подобрим, за да печелим такива срещи", започна Желязков.

Специалистът смята, че на състава ни му е необходимо повече хладнокръвие, увереност и желание, за да печели срещите си.

"За втори път не успяхме в пети гейм. На практика се получава така, че имахме няколко ситуации да направим точка. Можехме да затворим гейма. Една топка излезе на милиметри от блокадата. В друг случай мина между ръцете на блокадата. Така е в спорта. Още малко трябва – на първо място хладнокръвие в такива моменти. Трябва ни увереност, желание. Ще дойде с времето. В мача с Германия играта ни в петия гейм беше по-лоша, отколкото срещу Канада в тази последна част", добави той.

Според Желязков разликата в класите на нашия тим с най-добрите отбори в света не е голяма. Наставникът призова младите играчи в отбора да грабнат шанса, който им се предоставя

"За съжаление когато има млад отбор, колкото и да ми се иска да се случва светкавично, това е невъзможно. На никого не му е приятно да губим и ние най-много се ядосваме. Но има различни загуби. Когато губиш, без да се влагаш, няма какво да страдаш. При нас е обратното. Когато един отбор и състезател дава всичко, единствено остава да продължим по същия път. Този турнир трябва да е стимул за нас. Виждаме, че разликата с най-добрите не е голяма. Убеден съм, че този отбор ще започне да печели. Въпрос на време е. На моменти играем силно, на моменти има спадове. Амплитудите са нормални за младите. Алекс Николов е съвсем млад, но направи страхотен турнир. Ники Колев също. Това са позитивни неща за българския волейбол. Ще даваме шанс на всички – ще го повтарям и правя. Призовавам момчетата да го грабнат", каза още националният селекционер.

"Предстоят още два много тежки турнира. От Отава тръгваме още по-мотивирани за София. Никой не е с наведена глава. Тръгваме си с желание в София да направим тези първи победи", завърши Николай Желязков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Метеоролози: Внушителни са валежите от последните дни, на места стигнаха почти 200 л./кв.м
Метеоролози: Внушителни са валежите от последните дни, на места стигнаха почти 200 л./кв.м
Как учени определиха кога точно са положени основите на Златната църква във Велики Преслав
Как учени определиха кога точно са положени основите на Златната църква във Велики Преслав