НОВИНИ

Николай Желязков: Второто място в редовния сезон е огромен успех за Левски

николай желязков второто редовния сезон огромен успех левски
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:00, 30.03.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на мъжкия волейболен отбор на Левски София Николай Желязков коментира второто място на тима в редовния сезон пред сайта на клуба. Това стана след успеха на "сините" над Берое с 3:0 гейма в последния кръг на първенството.

"Единствено мога да бъда щастлив от изминалата година. От това, което показаха момчетата в мачовете, от това, което правиха всеки ден в залата на тренировки. Искам да ги поздравя, защото смятам, че второ място е огромен успех. На практика играхме с трима дебютанти в лигата", смята той.

"Освен волейбола, който показахме и който смятам, че беше добър, съм щастлив от факта, че успяхме да накараме групата момчета да вярват, че може да се постигне нещо. Тези момчета искат всеки мач да печелят, боли ги, когато губят, независимо от кого, а това е много важно в спорта", добави треньорът.

"Плейофите са празник, един волейбол, в който трябва да търсим да дадем всичко от себе си, да се борим за всяка точка. Видяхме колко беше изравнено първенството тази година, така че ще е изключително трудно в плейофната серия с Монтана. Ние не трябва да се фокусираме върху резултата, а върху играта и удоволствието, да търсим да даваме всичко от себе си във всяка среща. Това ще се опитам да предам на момчетата, защото резултатите са в следствие на играта", завърши Николай Желязков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Звезда на баскетболния Черно море претърпя успешна операция
Звезда на баскетболния Черно море претърпя успешна операция
Лудогорец с двама нови треньори в щаба на Петев
Лудогорец с двама нови треньори в щаба на Петев