НОВИНИ

Нинова призова "Има такъв народ", "Да, България" и "Изправи се! Мутри вън!" заедно да спрат концесията на Летище "София"

нинова призова такъв народ българия изправи мутри вън заедно спрат концесията летище софия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:29, 06.04.2021
5011
Чете се за: 03:22 мин.
Политика
Слушай новината

Моделът ГЕРБ е вече пропукан и предприемат действия да се окопават във властта и да залагат мини през следващото управление, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в изявление от централата на партията. Според нея ударно по бързи процедури се слагат нови ръководства с нови мандати на ключови държавни дружества, започнала е и смяна на директори на болници, както и ускорени процедури на продажба на болници.

Причината за изявлението на Нинова обаче, по думите ѝ, е утрешното заседание на Министерски съвет, на което "управляващите се готвят да отложат плащанията на концесионера на Летище "София" за 10 години, но да го допуснат да управлява летището и да се ползва от правата си, включително събиране на такси и увеличаване цена на билета".

"Ние 4 години се борим срещу тази сделка като единствена опозиция в Народното събрание, но не ни стигаха гласовете. Ето защо за пръв път и официално се обръщам към „Има такъв народ“, „Да, България“ и „Изправи се! Мутри вън“ - ако препотвърждавате предизборните си ангажименти за промяна на модела, нека го направим още днес с категорични позиции по тези въпроси и да спрем решението на Министерски съвет утре", подчерта лидерът на БСП.

По думите ѝ това правителство няма нито морално, нито политическо право да взима такива ключови решения.

Според Нинова концесията на Летище "София" е огледало на модела на паралелната държава, срещу която БСП се бори. "В тази сделка е събрано отказ от защита на национален интерес и на стратегически обект на националната сигурност - лобизъм и задкулисие", каза още Нинова.

"Утре към това се канят да прибавят и финансов удар по бюджета на държавата. Защото задълженията на концесионера няма да влязат в България в следващите 10 години", допълни Нинова.

Лидерът на БСП призова Слави Трифонов, Христо Иванов и Мая Манолова още днес заедно с БСП да излязат с категорична позиция по този въпрос.

Цялото Изпълнително бюро на БСП подава оставка, Корнелия Нинова - не

Вчера цялото Изпълнително бюро подаде оставка, а Корнелия Нинова запази поста си. "Бях избрана само преди 6 месеца с голямо мнозинство в партията, но по-важното е, че предстои формирането на парламент", аргументира решението Нинова.

По думите ѝ основната задача на БСП е била да се разбие "Модела ГЕРБ". След тези избори ГЕРБ не може повече да управлява и Борисов повече няма да е премиер, коментира в първата си публична изява след изборния ден лидерът на БСП. Тя бе категорична, че БСП няма да подкрепят никакво правителство, предложено от ГЕРБ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина Георги Коритаров
Почина Георги Коритаров
ЕМА все още не е стигнала до заключение има ли връзка между ваксината на "Астра Зенека" и случаите на тромбоза
ЕМА все още не е стигнала до заключение има ли връзка между ваксината на "Астра Зенека" и случаите на тромбоза