НОВИНИ

Нощните клубове в Мадрид и Барселона отварят врати

нощните клубове мадрид барселона отварят врати
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
19:56, 21.06.2021
Чете се за: 01:57 мин.
По света
Слушай новината

Нощните клубове ще отворят отново в някои части на Испания, включително Мадрид и Барселона, тъй като процентът на заразяване с коронавирус пада, съобщиха регионалните власти.

Испанското правителство през август 2020 г. нареди нощните клубове да се затворят в цялата страна, тъй като инфекциите с COVID-19 нарастваха, но сега им се разрешава да отварят в региони с малък брой случаи.

Но все пак ще има някои ограничения, включително ограничения на капацитета и намалени часове за ограничаване на разпространението на вируса.

В североизточния регион на Каталуния, който включва Барселона, нощните клубове ще бъдат ограничени до 50% от капацитета и могат да останат отворени до 3.30 ч. сутринта. Посетителите трябва да носят маски за лице на дансинга.

В целия регион не повече от шест души могат да се събират заедно на закрито и не повече от десет на открито, заяви регионалното правителство на Каталуния.

В Мадрид нощните клубове могат да отварят само зони за танци на открито и могат да останат отворени до 3.00 часа сутринта. Ще бъдат въведени и ограничения на капацитета.

Но на Балеарските острови, които включват Ибиса, известна със своя нощен живот, нощните клубове все още ще останат затворени.

Испания ще отмени изискването за носене на маска на открито от събота, тъй като процентът на инфекциите е спаднал благодарение на напредъка на кампанията за ваксинация в страната.

Почти един на всеки трима души в Испания, 29%, сега са напълно ваксинирани срещу COVID-19 и 48% са получили поне една инжекция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предсрочни избори: Лидерските битки в 15 МИР - Плевен
Предсрочни избори: Лидерските битки в 15 МИР - Плевен
"Артекс": За втори път компанията ни е използвана за разчистване на сметки
"Артекс": За втори път компанията ни е използвана за разчистване на сметки