НОВИНИ

Новак Джокович: Бих искал да играя в Лос Анджелис 2028, но не мога да бъда категоричен

Голямата липса дотук в кариерата на сърбина е златен медал от олимпийски игри, като той все пак има бронз от Пекин 2008

новак джокович бих искал играя лос анджелис 2028 мога бъда категоричен
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
15:10, 08.03.2024
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович е едноличен рекордьор по брой спечелени титли от Големия шлем, а съвсем скоро 36-годишният сърбин се очаква да грабне и своя трофей №100 на ниво АТР.

Единственото, което обаче липсва в богата витрина с успехи на Ноле е златен медал от олимпийски игри, което със сигурност той ще иска да промени през това лято в Париж.

На пресконференция преди началото на Мастърса в Индиън Уелс обаче тенисистът от Белград не отхвърли възможността това все пак да не бъде последното му участие на Олимпиада, като самият той би искал да играе и в Лос Анджелис през 2028 година.

"Всичко е в картите, просто не знам колко карти ми остават. Все още е много далеч да мисля за Олимпийските игри в Лос Анджелис, но мисълта за това ме вълнува, разбира се. Бих искал да играя тогава, но ... все още не мога да съм категоричен", коментира Джокович.

"Става все по-трудно и по-трудно, но аз все още обичам този спорт и все още се състезавам на най-високо ниво. Все още съм номер едно, така че в момента чувствам, че искам да продължа напред, да продължа да се опитвам да направя още история", продължи той.

Носителят на общо 24 титли от Големия шлем при мъжете се върна и назад в годините към сблъсъците си срещу Рафаел Надал и Роджър Федерер, които в неговото съзнание си остават най-тежките му съперници.

"Красиво е за нашия спорт, че имахме невероятни съперничества, които белязаха две десетилетия. Странно е усещането без Роджър, който се отказа и Рафа, който не играе много напоследък. Опитвам се да намеря нов съперник и напоследък имах страхотни мачове с Алкарас и Синер, но Федерер и Надал си остават двамата най-големи съперници, които някога съм имал", завърши Новак Джокович.

В момента сърбинът се намира в Индиън Уелс, където ще се включи в първия за сезона турнир от категория АТР Мастърс 1000. За Ноле това е първо участие в Калифорния от 2019 година насам, като в миналото той е триумфирал в надпреварата общо пет пъти (2008, 2011, 2014, 2015 и 2016 г.). Първият съперник на Джокович през настоящата кампания пък ще бъде австралиецът Александър Вукич.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Янаки Милев с осма поредна победа в Анталия и още един полуфинал, Антъни Генов ще спори за титлата на двойки
Янаки Милев с осма поредна победа в Анталия и още един полуфинал, Антъни Генов ще спори за титлата на двойки
Нидерландия с контроли срещу Канада и Исландия преди Евро 2024
Нидерландия с контроли срещу Канада и Исландия преди Евро 2024