НОВИНИ

Новак Джокович мина и през Томи Пол за своя десети финал в Мелбърн

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:12, 27.01.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
новак джокович завърна мелбърн солидна победа
Слушай новината

Сърбинът Новак Джокович за десети път в своята кариера се класира за финала на Australian Open, след като елиминира в полуфиналите американецът Томи Пол със 7:5, 6:1, 6:2.

По този начин Ноле си уреди среща със Стефанос Циципас в неделя, в която ще има шанс да стигне до своята 22-ра титла от Големия шлем и да се изравни по този показател с рекордьора Рафаел Надал.

В днешния двубой Джокович отново започна на много високи обороти, като в първия сет осъществи два пробива, за да поведе убедително с 5:1. Последва обаче спад в играта на сърбина, който позволи на Томи Пол да се върне в сета и да изравни резултата при 5:5. Въпреки това бившият №1 в света отново намери своята игра в правилния момент и за трети път проби американеца в 12-ия гейм, слагайки точка на спора в първата част след 7:5.

От този момент нататък деветкратният шампион в Мелбърн установи пълен контрол върху срещата и въпреки че Пол имаше своите шансове Новак Джокович даде на своя съперник до края на мача само три гейма и след 2 часа и 22 минути на корта подпечата мястото си в големия финал.

Сблъсъкът между Джокович и Циципас в неделя ще бъде общо 13-ти в тяхното съперничество, като до този момент сърбинът води с 10-2 успеха. Освен това Ноле е спечелил всеки един от последните девет двубоя срещу гръцкия тенисист, включително и на финала на Ролан Гарос 2021, когато бившият №1 в света осъществи пълен обрат от 0:2 до 3:2.

Не на последно място трябва да се отбележи, че в своята кариера Новак Джокович няма нито един загубен финал на Australian Open.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Учебниците стават безплатни за всички ученици от 2024/2025, реши НС
Учебниците стават безплатни за всички ученици от 2024/2025, реши НС
Жители на Богдан, Каравелово и Слатина призоваха в НС за съдействие от държавата
Жители на Богдан, Каравелово и Слатина призоваха в НС за съдействие от държавата