НОВИНИ

Новак Джокович: Направих фантастична година, бъдещето на тениса е в добри ръце с Карлос Алкарас

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:20, 28.09.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
новак джокович мисля историята старая бъда максимално концентриран играта неделя
Слушай новината

Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович изрази мнение, че спорта е в добри ръце с оглед присъствието на млад талантлив играч като Карлос Алкарас.

През тази година 36-годишният сърбин и Алкарас играха на три път помежду си, като в два от случаите победите бяха за Ноле, но испанецът надви своя съперник във финала на Уимбълдън.

По този повод Джокович заяви, че съперничеството му с Карлос вече започва да се доближава до онези с Роджър Федерер, Рафаел Надал и Анди Мъри, с които роденият в Белград тенисист се съревноваваше години наред

"Бъдещето на тениса определено изглежда в добри ръце, докато Карлос Алкарас играе. С него вече имаме няколко впечатляващи двубоя. През тази година се срещнахме на финала на Уимбълдън, на Ролан Гарос и в Синсинати, където стана един от най-добрите трисетови мачове, в които някога съм играл", коментира Новак.

"Това е чудесно за нашия спорт и смятам, че съперничеството ми с него не е далеч от тези с Роджър Федерер, Рафа Надал и Анди Мъри. Надеждата ми е да играя с него толкова, колкото играх и с тях. Разбира се, това означава, че и аз ще остана в тениса още доста години, което обаче се съмнявам да се случи. Бъдещето само ще си покаже", допълни той.

Рекордьорът по титли от Големия шлем направи още обзор на своя сезон, в който той триумфира на Australian Open, Ролан Гарос и US Open, с което увеличи броя на титлите си от най-престижните надпревари на 24.

"Направих фантастична година и няма как да искам повече. Спечелих три от четирите Големи шлема. Те са най-важни за мен на този етап от кариерата ми. Старая се именно на тях да бъда на върха на възможностите си", завърши Новак Джокович.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обвиненият съпруг за жестокото убийство над Евгения: Спречкахме се, удари ме с чаша
Обвиненият съпруг за жестокото убийство над Евгения: Спречкахме се, удари ме с чаша
Териториалните планове за справедлив преход на въглищните райони - ябълка на раздора в парламента днес
Териториалните планове за справедлив преход на въглищните райони - ябълка на раздора в парламента днес