НОВИНИ

Новак Джокович: Не искам да спирам, знаейки, че мога да играя на най-високо ниво

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:22, 11.09.2023
Чете се за: 03:45 мин.
Спорт
новак джокович искам спирам знаейки мога играя високо ниво
Снимка: БТА
Слушай новината

Рекордьорът по титли от Големия шлем Новак Джокович е категоричен, че няма намерение да се оттегля от тениса и все още има нужната мотивация да се бори на най-високо ниво.

В неделя вечер сърбинът грабна своя 24-и трофей от Шлема, след като спечели US Open, а след успеха си заяви, че именно най-престижните надпревари са неговата голяма цел.

"Продължавам. Чувствам се добре в тялото си. Усещам подкрепата на хората, на отбора и на семейството ми. Тези моменти и емоции ме мотивират всеки ден, в който не участвам в състезания", сподели Джокович.

"Турнирите от Големия шлем, както съм казвал многократно в последните години, винаги са били моята цел и приоритет през целия сезон. Не играя толкова много на другите турнири, старая се да концентрирам подготовката си така, че да бъда оптимално готов и на върха на формата си в шлемовете", каза още той.

36-годишният тенисист призна още, че понякога си задава въпроса до кога ще продължи да се състезава, но пък в същото време сподели, че това няма да се случи, докато той не спре да играе на най-високо ниво.

"Да, понякога се питам: "Колко още ще продължавам да играя? Нуждая ли се от това след всичко, което съм постигнал? Тези въпроси са в главата ми. Но знаейки, че мога да играя на най-високо ниво и да печеля най-големите турнири в този спорт, не искам да спирам с тениса, когато съм на върха и продължавам да играя по начина, по който го правя в момента", заяви вече четирикратният шампион в Ню Йорк.

Сърбинът коментира и защо е взел решение след триумфа си във финала срещу Даниил Медведев да облече фланелка с обща снимка на него и баскетболната легенда Коби Брайънт с числото 24, като по този начин Ноле отдаде почит на петкратния шампион в НБА, който загина трагично заедно с дъщеря си в катастрофа с хеликоптер в началото на 2020-а година.

"Коби беше много близък мой приятел, често говорехме за манталитета на победител, когато имах проблеми с контузии и се опитвах да се върна на корта, да тръгна отново към върха. Той ми даваше съвети и беше един от хората, на които най-много разчитах за това. Подкрепяше ме истински. Това, което се случи с него и дъщеря му преди няколко години, дълбоко ме нарани. Спомних си, че 24 е номерът, който той носеше, когато стана легенда на Лейкърс и на световния баскетбол. Затова си помислих, че ще бъде хубаво по този символичен начин да го почета за нещата, които е направил и постигнал", завърши Новак Джокович.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Габриел: България е готова за Шенген, чакаме подкрепа от европейските ни партньори
Габриел: България е готова за Шенген, чакаме подкрепа от европейските ни партньори
Наложиха глоба на мъж, заплашвал и ударил служител на синята зона в Кърджали
Наложиха глоба на мъж, заплашвал и ударил служител на синята зона в Кърджали