НОВИНИ

Новак Джокович откри сезона с безпроблемен успех, Сърбия победи Китай на United Cup

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:52, 31.12.2023 (обновена)
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
новак джокович откри сезона безпроблемен успех
Снимка: БТА
Слушай новината

Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович спечели категорично първия си двубой от новия сезон, след като надигра в два сета китаеца Джиджен Джан в мач от турнира United Cup.

Ноле се наложи убедително с 6:3, 6:2 над азиатеца, за да даде аванс на Сърбия в сблъсъка срещу Китай от група "Е", която се играе в Пърт, Австралия.

В първия сет Джокович се нуждаеше от един единствен пробив по пътя му към успеха и той го реализира в шестия гейм, за да поведе с 4:2 и до края не изпусна инициативата.

Във втората част пък рекордьорът по титли от Големия шлем имаше пълен контрол върху случващото се на корта, като той поведе с 4:0 и без особени проблеми сложи точка на спора след час и 14 минути игра.

Малко по-късно обаче във втория мач на сингъл за деня Кинуен Джен срази Олга Данилович с 6:4, 6:2, за да изравни общия резултат в сблъсъка.

По този начин крайният победители в дуела между Сърбия и Китай трябваше да бъде определен в мач на смесени двойки, в който двата тима си размениха по един сет, за да се стигне до шампионски тайбрек. В него обаче сърбите, водени от Новак Джокович и Олга Данилович, поведоха с 9-4 точки и материализираха третия си мачбол за крайното 6:4, 1:6, 10-6.

Така, западните ни съседи дебютираха с победа във второто издание на United Cup, а на 2 януари им предстои сблъсък срещу тима на Чехия, в който нов успех ще изпрати Новак Джокович и компания напред към четвъртфиналите на отборната надпревара.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Събитията на 2023 г. в СНИМКИ
Събитията на 2023 г. в СНИМКИ
Събитията на 2023: Израел преживя своя "11 септември"
Събитията на 2023: Израел преживя своя "11 септември"