НОВИНИ

Новак Джокович с поредно историческо постижение и полуфинал на US Open 2023, ще играе с Бен Шелтън

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:40, 06.09.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Новак Джокович записа още едно историческо постижение по пътя си към класирането за полуфиналите на тазгодишния US Open след трисетов успех срещу първата ракета на САЩ Тейлър Фриц - 6:1, 6:4, 6:4.

Победата означава, че сърбинът се класира за своя общо 47-и полуфинал в турнирите от Големия шлем, което е нов рекорд по този показател. До този момент Ноле делеше първото място с швейцареца Роджър Федерер, като двамата имаха по общо 46 участия в голямата четворка на "Мейджър" надпревари.

Във вчерашния четвъртфинал срещу Фриц пък Джокович имаше категорично предимство на корта и въпреки че в отделните моменти трябваше да се измъква от трудни ситуации световният №2, който от следващата седмица отново ще оглави световната ранглиста, сложи точка на спора след 2 часа и 38 минути игра.

По този начин рекордьорът по титли от Големия шлем с общо 23 трофея Новак Джокович записа осмата си поредна победа в двубоите срещу Тейлър Фриц, като продължава да няма нито една загуба срещу американеца.

В полуфиналите сърбинът ще се изправи срещу друг представител на САЩ, а именно младият Бен Шелтън, който надигра сънародника си Франсис Тиафо с 6:2, 3:6, 7:6(7), 6:2 след малко над три часа на корта.

С успеха Шелтън си гарантира влизане в топ 20 на световната ранглиста и освен това ще дебютира в голямата четворка на турнир от Шлема. По-рано през годината 20-годишният американец игра и в четвъртфиналите на Australian Open, като любопитното е, че Бен взе решение да стане професионалист едва през август миналата година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антъни Блинкен пристигна на официално посещение в Киев
Антъни Блинкен пристигна на официално посещение в Киев
Община Царево набира доброволци
Община Царево набира доброволци