НОВИНИ

Новият сезон в НХЛ започва през януари догодина

bnt avatar logo
от Калоян Николов , Източник: БНР
13:14, 07.10.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Хокей
новият сезон нхл започва януари догодина

Новият сезон в Националната хокейна лига по всяка вероятност ще започне на 1 януари, съобщиха от ръководството на лигага и от асоциацията на играчите.

По-късно ще бъдат обявени датите за началото на тренировъчните лагери на отборите.

Първоначалният план беше кампанията да стартира на 1 декември, а подготовката - на 17 ноември, което беше записано в ратифицирания на 10 юли колективен трудов договор, но комисионерът на НХЛ Гари Бетман на няколко пъти подчерта, че тази дата не е окончателна и почти сигурно ще бъде изместена за по-късно.

"Все още не сме обсъждали конкретно как точно ще се проведе следващия сезон. Ясно е, че 1 декември беше по-скоро пожелателна дата за начало, така че в момента разглеждаме възможността да започнем на 1 януари. Надеждата ни е да имаме пълен редовен сезон с фенове в залите, но за да стане това факт, трябва да се случат много неща, които са извън нашия контрол", коментира Бетман.

Кампанията в НХЛ завърши на 28 септември с победата на Тампа Бей в шест мача над Далас във финалната серия за Купа "Стенли".

Редовният сезон беше прекратен заради пандемията от коронавирус през март, а шампионатът беше довършен с 24 отбора в променен формат на плейофите в два специално организирани хъба в Торонто и Едмънтън, в които за 65 дни бяха направени 33174 теста за COVID-19.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски получи сериозна оферта за Робърта
Левски получи сериозна оферта за Робърта
Теди Москов гостува в БНТ навръх 60-тия си юбилей
Теди Москов гостува в БНТ навръх 60-тия си юбилей